FenaRecoba
Megapat
Daha fazla
Dostlar 1 hafta önce i5 12400F, 16 GB Kingston Fury Beast DDR4 3200 MHz RAM (tek slot) ve bu anakartı aldım kasaya güzelce montajını yaptım. Ancak 8 pin ve 24 PIN'i, her kablosunu bağladım Power Switch'den reset Switch'e USB portlarından speaker portuna, anakarta güç gelmiyor işlemciyide doğru taktığıma adım gibi eminim. Sorun nedir? Şimdi en son bir şey daha anlatmak istiyorum size her şeyi hazırladım güç tuşuna bastım kasadan 1 kereliğine ama sadece 1 kereliğine çıt diye bir ses çıktı PC'de hiçbir hareket yok ama açılmıyor. Ben sorun anakarttadır diye anakartı iade etmek istedim bu cuma günü telefonla arandım. Arayan kişi satıcıydı bana dedi ki hangi işlemciyi kullandınız dedim i5 12400F dedi ki F model işlemcilerde BIOS Update gerekiyor bende dedim ki ne alakası var bu 13 nesil işlemci değil bir şey değil. Çok uzattım farkındayım bir 10 dakika konuştum adamla hala bana F serisi BIOS Update gerekiyor diyor şimdi şöyle bir şey var. Türkiye Gigabyte'ın sitesinde F1 BIOS yazıyor rev. 1.2. bende ki ama İngiliz sitesinde F22 yazıyor ben anlamadım ki bu işi hangisi doğru sanırım İngiliz doğru hakkatende BIOS Update gerekiyor. Ne yapacağım bilmiyorum adamlara söylüyorum BIOS Update yapsınlar dediği şu:
Biz ürünleri toplu gönderiyoruz siz gönderirseniz yaptırabilirsiniz gigabytea ben ne anladım bu işten. 5 defa para iadesi yapın dedim teknik servis bakacak ondan sonra ya yeni ürün isterseniz o ya da para iadesi dedi saçma sapan bir iş. N11'den almıştım ürünü işlemciyi Hepsiburada'dan aldım RAM'i de Hepsiburada ama RAM Izoly diye bir satıcıdan eski PC'mi şu an kullanıyorum i7 4790K var güç kaynağı çalışıyor yani anlayacağınız.
Şimdi benim 5 tane sorum var size.
1. BIOS Update mi gerekiyor hakikaten?
2. BIOS Update Sinerji İtopya falan yapar mı?
3. neden para iadesi yapmıyorlarda teknik servise gidiyor sıfırmış bir de ürün?
4. sorun sizce de anakartta mı yoksa işlemci veya RAM'de mi?
5. kaç hafta sürer Gigabyte'dan ürünün gelmesi azami 20 diyorlar ürünü 27'sinde aldım 1 hafta geçti iade de etmiyorlar?
Teşekkür ederim okuduğunuz için.
Biz ürünleri toplu gönderiyoruz siz gönderirseniz yaptırabilirsiniz gigabytea ben ne anladım bu işten. 5 defa para iadesi yapın dedim teknik servis bakacak ondan sonra ya yeni ürün isterseniz o ya da para iadesi dedi saçma sapan bir iş. N11'den almıştım ürünü işlemciyi Hepsiburada'dan aldım RAM'i de Hepsiburada ama RAM Izoly diye bir satıcıdan eski PC'mi şu an kullanıyorum i7 4790K var güç kaynağı çalışıyor yani anlayacağınız.
Şimdi benim 5 tane sorum var size.
1. BIOS Update mi gerekiyor hakikaten?
2. BIOS Update Sinerji İtopya falan yapar mı?
3. neden para iadesi yapmıyorlarda teknik servise gidiyor sıfırmış bir de ürün?
4. sorun sizce de anakartta mı yoksa işlemci veya RAM'de mi?
5. kaç hafta sürer Gigabyte'dan ürünün gelmesi azami 20 diyorlar ürünü 27'sinde aldım 1 hafta geçti iade de etmiyorlar?
Teşekkür ederim okuduğunuz için.