Gigabyte HA65M-UDH3-B3 BIOS güncellemesi

Recep abi, yazdığı gibi adımları uyguladım ve BIOS'u yükledim. Sonra restarta evet dedim, bilgisayar açılırken farklı bir resim geldi (Gigabyte yazısı falan) bende heralde dopru yaptım diye sevindim ama "loading operating system" diye bir yazı çıkardı ve yanında noktalar belirirdi "Loading Operating System........" şeklinde ve çok olmasa da orada dururdu. Bunda ise orayı direk geçti ve windows starting geldi ama sonradan renklere dönüşen noktalar gelirken dondu ve restart attı. Bilgisayar açılırken F1'e basmam gerekmese de 3. açılışta BIOS'tan save&exit'e bastım ama yine aynı yine aynı. Sence bu neden oldu ?
 
Integrated Peripherals altında SATA Port0-1 Native Mode ayarını Enabled/Disabled yap.

Sabit diskin Gigabyte'ın kendi SATA kontrolcülerine bağlı ise GSATA3 Controller ayarını Enabled yap ve alttaki GSATA3 Ctrl Mode ayarını IDE veya AHCI yaparak uygun modu bul. Böylece sistemi tekrar açılacaktır.
 
Sabit diskin Gigabyte'ın kendi SATA kontrolcülerine bağlı ise GSATA3 Controller ayarını Enabled yap

Öyle olduğunu nasıl anlayacağım ?

(Ayrıca denedim bütün kombinasyonları yine açılmıyor.) Recep abi ya en kolay ve kısa şekilde masaüstünü nasıl göreceğim ben ya ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanın içini açmaya vaktim olmadı ama fotoğrafını çektim. Buna göre bir şeyler söyler misin? Hafta sonu tanıdık bir bilgisayarcıya yollayacağım. Eğer mümkünse en temizinden masaüstüne nasıl ulaşacağımı söylersen süper olur :)

fotoraf0378r.jpg
 
Uyarı! Bu konu 14 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı