Sisteminize göz atınca SSD kabak gibi ortada kalıyor. JD'ye güven olmaz, diskinizin sağlığını bir kontrol edin derim.
SSD saÄlıÄını nasıl kontrol edeceÄinize bu yazımızda kapsamlıca deÄiniyoruz. Yakın zamanda Crucial'ın P5 model SSD'sini ölüm testine soktuk ve kısa sürede
Marka aynı değil ama Crucial Storage Executive programı sağlıklı olduğunu gösteriyor. Değerlere bakabilirsiniz.
Minidump dosyalarını Google Drive vb. bir siteye yükleyip link atar mısınız?
Windows 10 yüklü haliyle mavi ekran almıştım. Bugün önerilen olarak gözüken programı kurmak için Windows 8.1'e geçmiştim. O yüzden minidump temiz çıkacaktır.
FurMark testine soktum. Tam ekran 1920x1080 8xMSAA ayarlarında olacak şekilde 10dk testte kaldı. Söylediğim hatalar ile karşılaşmadım. Sanırım sıkıntı ekran kartının işlemciye göre yetersiz kalmasından oluyor. Sorun bu ise işlemci ve ekran kartı değişimi hariç ne yapabilirim?
Yeni topladığım bilgisayarda bir sıkıntı yaşıyorum. Açtığım herhangi bir oyun esnasında bilgisayarım 5. dk'da kendini yeniden başlatıyor. Oyun oynamadığım zamanlarda belli bir sıkıntı görmedim ancak oyun esnasında arada ekran flaş misali anlık kesilmeler yaşıyor. Yardımcı olabilir misiniz ...
Bu başlık benim sorunuma benziyor. Recep Baltaş bu başlığa yorum yapmış. Donanım Haber'de gördüğüm bir başlıkta (farklı forum olduğu için link bırakmayı etik bulmadım) RX 570 için 600W önermişler. Sanırım bendeki PSU yetersiz kalıyor. Thermaltake Smart 700W 80+ 12cm RGB LED fanlı PSU ( PS-SPR-0700NHSAWE-1) modelini tavsiye eder misiniz? İkinci el olarak uygun fiyata buldum.
Yeni topladığım bilgisayarda bir sıkıntı yaşıyorum. Açtığım herhangi bir oyun esnasında bilgisayarım 5. dk'da kendini yeniden başlatıyor. Oyun oynamadığım zamanlarda belli bir sıkıntı görmedim ancak oyun esnasında arada ekran flaş misali anlık kesilmeler yaşıyor. Yardımcı olabilir misiniz ...
Bu başlık benim sorunuma benziyor. Recep Baltaş bu başlığa yorum yapmış. Donanım Haber'de gördüğüm bir başlıkta (farklı forum olduğu için link bırakmayı etik bulmadım) RX 570 için 600W önermişler. Sanırım bendeki PSU yetersiz kalıyor. Thermaltake Smart 700W 80+ 12cm RGB LED fanlı PSU ( PS-SPR-0700NHSAwe-1) modelini tavsiye eder misiniz? İkinci el olarak uygun fiyata buldum.
Arkadaşlar sorun MHz değerlerindeymiş. İnternette herkes sürücü probleminden kaynaklandığını ve uygun sürücüyü bulmam gerektiğini söylemiş (Yabancı forumlar). Bu ekran kartını ikinci el almıştım. Normal MHz değerleri sitesinde Base: 1000 Boost: 1100 olarak verilmiş. Ben bunu kendisi oyunlarda boostluyor olarak algıladım. Meğerse kart OC model olduğu için bana satan kişi sanırım OC yapmış. Bu yüzden de olayı anlayamamışım.
Bu videoya denk geldim ve internetten Gigabyte OC Guru programını indirip değerin 1100 olduğunu gördüm. 1000 MHz değerine geri çektim ve sorunum ortadan kalktı. Umarım benim gibi sorun yaşayan kimse olmaz. Olursa bu videoyu izleyerek fikir edinebilirsiniz.
Not: Ekran kartınızın OC için önerdiği programı bulup onu kullanın.
Ekstra Not: Corsair TX850M 80+ Gold ürününü almıştım. Sorun PSU kaynaklı değilmiş. En azından sorunu çözdüm PSU'da artık uzun süreli oldu.