Elektronik GIGABYTE Radeon RX 6900 XT GAMING OC 14.999 TL

Hocam ben hotspotdan filan bahsetmiyorum neden anlamak istemiyorsunuz. Bu kartın! VRAM! Sıcaklıkları diğer kartlara göre biraz daha fazla ben bunu söylemek istiyorum sadece.
Ben kanıtla birşeyler çıkardım ortaya lütfen bir kanıtınız ve belgeniz varsa sunun ki alacak arkadaşlara yardımcı olun ayrıca Vram ne alaka anlamadım ben,eskiden mining için önemli bir ayrıntıydı ama oyunlar için önemli değil diye biliyorum varsa başka bilginiz onu da paylaşın.
 
İnsanlar gerçekten çok değişik 15 bine şu var diyorsun, 17 bine bu var daha iyi diyor kendi kafasına göre. Kardeşim 19’a da başka bişey var. 35’e de 4080 var. 50 bine 4090 var o daha da iyi biliyor musun? Şaka gibisiniz.

15 verebilen herkes 17’de verebilir diye birşey yoktur. Herkes kasasına 2 tane 360mm soğutucu koyamayabilir. Gigabyte gaming oc modeli kötü bir sınıf değil. Soğutması gayet yeterli. Bir adet aldım dün gece ama kendim için değil.
 
NVIDIA'da 3080; AMD'de de ise RX 6800 ve üstü modellerde soğutması daha iyi modelleri tercih etmekte fayda var. Bu tür ekran kartlarının hem GPU zar boyutu hem de güç tüketimi fazla. Alt modellerde soğutması biraz daha kötü olan modeller belki tercih edilebilir ama 300W güç tüketen bir katta soğutmanın iyi olması şart.
 
Screenshot 2022-11-27 at 21-02-25 Gigabyte Radeon RX 6900 XT Gaming OC Review.png


Değerleri MSI ile yakın. F/p olarak oldukça iyi. Şu tabloyu bulmam 10 saniyemi aldı. Gelip burada bıdı bıdı yapacağınıza google'a yazıp bakın. İnsanları yanlış bilgilendirmeyin.
 
Açıkcası benim kafam karısıyor. Elimdeki 1060 6gb satıp yüksek bir kart alacağım. 6900xt düşünürken yeni nesillerin açıklanması ile tercihim değişir mi ikilemi yaşıyorum. Üstelik şimdiden bu kart üzerinde tartışmalar var. Sıcaklık olsun, wattman olsun.
 
Eki Görüntüle 1586653

Değerleri MSI ile yakın. F/P olarak oldukça iyi. Şu tabloyu bulmam 10 saniyemi aldı. Gelip burada bıdı bıdı yapacağınıza Google'a yazıp bakın. İnsanları yanlış bilgilendirmeyin.

VRM ve VRAM sıcaklıkları nasıl acaba? Mesela TUF RX 5700XT'de GPU sıcaklığı çok iyiyken VRAM'ler aşırı ısınıyordu. ROG Vega 64'te de yine GPU sıcaklığı iyiyken VRM'ler aşırı ısınıyordu.
 
VRM ve VRAM sıcaklıkları nasıl acaba? Mesela TUF RX 5700XT'de GPU sıcaklığı çok iyiyken VRAM'ler aşırı ısınıyordu. ROG Vega 64'te de yine GPU sıcaklığı iyiyken VRM'ler aşırı ısınıyordu.

Ben ikinci el alışverişte bu detaylara çok dikkat ediyorum ekran kartlarında, çok güç çeken kartlarda alt sınıf modelleri ve AMD tarafında Gigabyte/MSI/ASUS modellerini tamamen eliyorum. Nvidia kartları için tasarladıkları soğutucuyu olduğu gibi AMD karta monte ediyorlar, hayır gelmez o işten.
 
Konuda ne muhabbet dönmüş arkadaş. Gigabyte modelinin fan sesi daha fazla ve sıcaklıkları biraz daha yüksek. MSİ aynı soğutucuyu kullanıyor denilmiş bu bilgi yanlış. Örneğin MSİ Z Trio modelinde başarılı ve daha sessiz bir soğutma var. Bu fiyatı iyi bulup almak isteyen tabi ki alabilir. Konudaki arkadaşların demek istediği aynı fiyata daha iyisini alabilme ihtimaliniz varsa değerlendirin ve alacaksanız kafanızda bir tablo oluşsun. Israrla bunun sınırı burası, bu sıcaklık şöyle, orası böyle diye uzatmaya gerek yok yahu. Gigabyte CEO'su böyle taraftar olamaz yani.
 

Geri
Yukarı