Gigabyte RTX 2060 ekran kartı oyunlarda 83 derece oluyor

Katılım
23 Mart 2021
Mesajlar
92
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, ben 3-4 ay önce PC aldım özellikleri şu şekilde:
RTX 2060.
Ryzen 5 3500.
16 GB RAM 3200MHz.
Kasa Corsair Delta.

Benim sorunum normal hikayeli oyunlara girince ekran kartının 80 derecenin altına düşmemesi 83'e çıkmıyor (MSI Afterburner'ın uygulaması öyle ayarlı) PUBG'de Hitman'da Devour'da sıcaklıklar bu şekilde Valorant'ta falan böyle bir sorun yok ama diğer hikayeli oyunları oynamak istediğimde hem çok ısınıyor hem de fanların sesi de artıyor ekran kartına bir şey olacak diye oynayamıyorum.
 
Ekran kartının modeli nedir?Bide Ekran kartının fanları %kaçda ve kaç rpm çalışıyor.O duyduğun fan sesi belki işlemcinin fanıdır.Kışın 80 derece normal değil çünkü.
 
Valorant fazla ekran kartı kullanmıyordur ondan fazla sıcaklığa çıkmıyordur. Gigabyte'ın 2 fanlı modeli çok sorunlu. 3 fanlılarda bu problem yoktu. Manuel fan ayarı yapmak, undervolt yapmak, bunlar şimdilik bir çözüm. Diğer bir çözüm kasa hava akışını çok iyi ayarlamak.
 
Tipik Gigabyte sorunu. Kartın 87 dereceye kadar limiti var. 80 derecelerde oynamak sorun yaratmaz ama sağlıklı da değil. Ses rahatsızlığı bile ayrı bir problem zaten. Sıcaklığı düşürmek için Undervolt yapabilirsiniz ya da kasaya fan takviyesi yapılabilir.
 
Windforce galiba? Öyle ise bu çürük kart için normal ısılar. Kasadaki hava akışını biraz daha iyileştirebilirsiniz, yardımcı olacaktır.
 
2 fanlı Windforce'lar çok kötü blok olarak, sıcaklıklar normal bu blok ile. UV yaparak veya Power Limit'i kısarak indirebilirsin sıcaklıkları.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı