Gigabyte RTX 2060 OC ısınma sorunu

Mustafaozvrn

Kilopat
Daha fazla  
İyi günler. Bende Gigabyte RTX 2060 OC model ekran kartım var. Oyunda tam yüke bindiğinde 80 dereceyi görüyor. 81 olduğunu görmedim ama 80 derece bana yüksek geliyor bu normal mi değilse neler yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.
Kasa: Corsair Spec Delta 3 önde 1 arka fanlı
PSU: Corsair 550W 80+

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım öyle görünüyor bilemedim :D Ama söküp de denerseniz muhtemelen sıcaklığınız aşağı inebilir bu durumda. Çünkü arkadaşın kasasının önünde az da olsa bi mesh kısım var ve 3 adet fan var. Hiç değilse içeriye hava girişi sağlayabiliyor, bu şekilde oyunlarda 80 oluyormuş. Sizinkinde radyatör ve öndeki camdan dolayı yok denecek kadar az galiba hava girişi. Ön tarafı halletmenizin her türlü işinize yarayacağını düşünüyorum :D Ama şunu öğrendik ki kart sıcak çalışan bir kart sanırım. O yüzden iyi ki direkt kasa almaya girişmemişsiniz.

Aynen öyle hocam. Şuan eve geldim ve kararsızım :)

Aynen öyle hocam. Şuan eve geldim ve kararsızım :)
Bence bir dene, denemekten zarar gelmez. Böyle bir topa giriyorsan zaten az biraz montaj işlerinden anlıyorsun demektir. O yüzden sana çok bi dert çıkartmaz :D Bi sök tak dene belki faydasını görürsün. Belki farklı bir fikir oluşur kafamızda.

Kasanın yan kapağı açık şekilde 1 hafta denedim. Msi afterburner ile fan ayarlarını normal düzeyde olacak şekilde ayarladım(örneğin:70 derece olduğunda %80 fan hızı olacak şekilde). Bu şekilde kart 75i geçmedi.
Aliekspressten 3 adet rgb aigo fan siparişi verdim 20 güne kadar elimde ulaşır diye tahmin ediyorum bunları taktıktan sonra tekrardan size test sonucu maksimum kaç dereceye çıktığını belirtirim.
Arkadaştan idare etmesi için 1 tane 8lik fan aldım kasanın üstüne taktım kasa için küçük gelsede işe yaradı. Şöyle söyleyim kasanın kapağını tekrar taktım ve testlerde 74ü geçmediğini fark ettim. Diğer fanlar geldiğinde bakalım neler olacak.

Şuan havalar ısındı. Kart alev alıyor. Mersin alev alıyor. Oyuna girmek istemiyorum. Bu sabah 80 leri gördüm. Kasa bile fayda etmiyor. Odaya klima almayı düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı