Gigabyte RTX 3080 fan devirleri bozuldu

mcergun

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Yaklaşık 2 senedir mining vs. zorlanmadan, sıkıntısız kullandığım grafik kartı geçenlerde sapıttı.

Kullandığım model 3 fanlı bir model ve bu fanlar için de 2 tane kontrolcü bulunuyor. Bunlar MSI Afterburner, fan Control gibi yazılımlarda görünüyor.

Sıkıntılı dönemde 2. fan herhangi bir yüzde ile çalışmak istediğinde, buna bağlı 2 fan direkt olarak %100'e sabitlenip kalıyor ve bilgisayarı kapatmadan durmuyordu. İki kontrolcüye beraber %50'de çalış dediğiniz senaryoda 2 fan %100 dönüp 0RPM gösterirken, normal olan fan %50 gösterip 1200RPM görünüyordu.

Driver kaynaklı olabileceğini düşündüm ve DDU kullanarak önceki 4 5 farklı driver sürümünü denedim. Problem aynen devam etti. GPU çıkartıp tekrar taktım. Problem aynen devam etti. Geçen gün kendi kendine tekrar düzeldi ve hatalı durumu tekrar oluşturamıyorum.

Ürün yurt dışı olduğu için de senaryolar kısıtlı. Fikri, tavsiyesi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum tekrar düzeldi fakat karta olan güvenim tamamen sarsılmış durumda.

Amazon fr bize gönder dedi ama sorun kendiliğinden ortadan kaybolduğu için onu da yapamıyorum. Çünkü yollanırken masrafı ben ödeyeceğim. Sorunu göremez geri gönderirlerse ciddi zarar etmiş olacağım.

Bu yüzden şu an ya sorunun tamamen yazılım kaynaklı olduğundan emin olmam lazım, ya da problemi tekrar ortaya çıkartmam lazım. Her türlü olayın sebebini keşfetmem gerekiyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…