Gigabyte RX 5700 XT overclock sonrası görüntü vermiyor

AtillaBayar

Centipat
Daha fazla  
Ekran kartı
RX 5700 XT
Anakart
MSI B460M-A PRO
İşlemci
i5-10400f
Gigabyte RX 5700 XT ekran kartına overclock yapmak istedim.
Buradaki adımları izleyerek yaptım. En sondaki yeniden başlatma kısmına kadar geldim. Yeniden başlattıktan sonra görüntü gelmedi.
Yaptığım işlemler şunlar:

MorePowerTools üzerinden OverDrive sekmesindeki MemoryMaximumClock(MHz) değerini 950'den 1000'e çıkardım. Diğer ayarlara dokunmadım.

Power and Voltage kısmından:
Voltage Control Parameters (mV) değerini değiştirmedim.
Power limit kısmı 180'den fazlaydı değiştirmedim.

TDC Limits (A) değerlerini;
GFX 188 SoC 14 iken sadece GFX kısmını 170 olarak değiştirdim.

Memory VDCDI (mV) değerlerini değiştirmedim dpm 0 olanı hatırlamıyorum diğer değerler 865 gibi bir şeydi.

Memory MVDD (mV) değerlerini;
DPM 0 olana dokunmadım diğer değerleri 1325'ten 1350'ye çıkardım.

Sonrasında Red BIOS kısmına geçtim:
Bendekinde Samsung bellek varmış oradaki işlemin aynısını gerçekleştirdim.
Sonrasında her MHz değeri için önerdiği DRAM Timing 12 değerlerini girdim.
Kod kısımlarınıda aynen yaptım en sonda bilgisayarı yeniden başlatın tüm işlem bu kadar kısmında yeniden başlattım ve ekranıma görüntü gelmedi. Önerileriniz nedir nasıl düzeltirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Morepowertool software ile çalışıyor yani safe mode'da açabilirsen düzeltirsin ama redbioseditor donanıma tümleşik mi bilmiyorum. Eğer donanıma tümleşik ise harici bir görüntü alıp elindeki GPU'yu sıfırlaman gerekiyor BIOS olarak.

Morepowertool software ile çalışıyor yani safe mode'da açabilirsen düzeltirsin ama redbioseditor donanıma tümleşik mi bilmiyorum. Eğer donanıma tümleşik ise harici bir görüntü alıp elindeki GPU'yu sıfırlaman gerekiyor BIOS olarak.
Cevap verdiğiniz teşekkür ederim. Buradaki https://support.microsoft.com/tr-tr...4-1ce4-b3e5e56fe234#WindowsVersion=Windows_10
Kapat açı yaptım ama herhangi bir görüntü alamadım. Sorunun monitörde olabileceğini düşünerek elimdeki laptopu monitöre bağladım monitör düzgün çalışıyordu. Laptopu harici görüntü olarak kullanılır mı bilmiyorum ama kasaya hdmi kablosu ile bağladım laptop normal olarak açıldı sanırım olmadı. Ekran kartının ve kasanın, ışıkları ve fanları çalışıyor sadece görüntü yok. Elimde gt 1030 ekran kartı var kasadaki ekran kartını çıkarıp bunu takıp indirdiğim programları silsem düzeltebilir miyim?

Programları silmek yerine GT1030'u taktıktan sonra AMD sürücüsünü kaldırman yeterli olacaktır. Eğer gene de düzelmez ise BIOS'u reflashlaman gerekebilir.

O zaman orijinal BIOS flashlaman gerekiyor. RDNA1'de Windows üzerinden BIOS flashlanabiliyor mu bilmiyorum. Eğer flashlanıyorsa kolayca yapabilirsin ya da Linux indirip flashlaman lazım.

Ayrıca ekran kartında BIOS switch düğmesi var mı?

O zaman orijinal BIOS flashlaman gerekiyor. RDNA1'de Windows üzerinden BIOS flashlanabiliyor mu bilmiyorum. Eğer flashlanıyorsa kolayca yapabilirsin ya da Linux indirip flashlaman lazım.

Ayrıca ekran kartında BIOS switch düğmesi var mı?
Maalesef üzerinde bios switch düğmesi yok. Elimde de linux bir bilgisayar yok son çare bir bilgisayarcıya mı götürmeliyim?

Sıradan bir bilgisayarcı da yapamaz bu işlemi. BIOS çipini söküp orijinal BIOS'u flashlayıp tekrar lehimlemeleri lazım.

İşlemcinde dahili grafik olsaydı cok daha kolay olabilirdi belki bu durum.

RDNA1'de galiba Windows üzerinden flash atılabiliyor. Sadece harici bir karttan görüntü alman lazım ekran kartı takılıyken.

Sıradan bir bilgisayarcı da yapamaz bu işlemi. BIOS çipini söküp orijinal BIOS'u flashlayıp tekrar lehimlemeleri lazım.

İşlemcinde dahili grafik olsaydı cok daha kolay olabilirdi belki bu durum.

RDNA1'de galiba Windows üzerinden flash atılabiliyor. Sadece harici bir karttan görüntü alman lazım ekran kartı takılıyken.
Onu nasıl yapacağım? Harici bir karttan görüntü almak derken ne demek istediniz. Eski bir pc kasası bu işlemi yapabilir mi?

Onu nasıl yapacağım? Harici bir karttan görüntü almak derken ne demek istediniz. Eski bir pc kasası bu işlemi yapabilir mi?
Yani anakartında 2 tane PCI E slotu olsaydı GT 1030'u takıp ondan görüntü alıp aynı anda diğer karta BIOS atabilirdin. Ama şu anda sistemde tek bir kart yuvası oldugu icin bunu yapamıyorsun. Ve işlemcinin de dahili grafik birimi yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı