Çözüldü Gigabyte RX 580 72 derece olunca performansı düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mustıfaa

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, iyi sosyaller. Bugün sabah yeni kasaya sistem montajını yaptım. Gigabyte RX 580 8 GB ekran kartını da bakım sonrası 72 dereceyi görür görmez 3-4 sn arayla FPS droplanması yiyorum. Tek termal macunu yenileyip tozlarını almıyorum, her zamanki gibi fısfıs kolonya ile azıcık uzaktan serpiştirip iyice kuruduğundan emin olduktan sonra kartı FurMark'a sokmuştum. İyice kuruduğundan eminim ki ilk defa da yapmıyorum. Sorun çözülebilir mi acaba?

Çözüm
FurMark testi başlatıp 5 dakika sonra ekran görüntüsünü paylaşır mısın?

Teşekkür ederim sorun termal padlerde imiş hocam, ısınan bellekler soğumak için frekansını düşürüyormuş ve bu da doğal olarak FPS droplanmalara sebebiyet veriyormuş hem MOSFET'lerin hem de belleklerin termal padlarını yenileyeceğim şimdi para bekliyorum fiyatları çok pahalı haftaya çözmüş olurum.
Arkadaşlar merhaba, iyi sosyaller. Bugün sabah yeni kasaya sistem montajını yaptım. Gigabyte RX 580 8 GB ekran kartını da bakım sonrası 72 dereceyi görür görmez 3-4 sn arayla FPS droplanması yiyorum. Tek termal macunu yenileyip tozlarını almıyorum, her zamanki gibi fısfıs kolonya ile azıcık uzaktan serpiştirip iyice kuruduğundan emin olduktan sonra kartı FurMark'a sokmuştum. İyice kuruduğundan eminim ki ilk defa da yapmıyorum. Sorun çözülebilir mi acaba?

Ağzınızla söylüyorsunuz macunu yenilemiyor tozları almıyorum diye çözüm de sizde.

Ağzınızla söylüyorsunuz macunu yenilemiyor tozları almıyorum diye çözüm de sizde.

Yok yanlış anladınız hocam, ya da ben yanlış anlattım. "tek" klasik bakım yapmıyorum demek istedim, yanında da kolonya ile temizliğini yapıyorum.

90 hocam
Yükteyken 72 derece normal Afterburner'dan temp limit kaçta ?

Yükteyken 72 derece normal Afterburner'dan temp limit kaçta?

İşlemci ile ilgili bir durum olabilir mi?
GPU MHz hızı 1340'dan dank diye 300'e iniyor ondar sonra tekrar 1340'a yükselip tekrar 300'e düşüyor ve bunu hemen yapmıyor kart 73-74 dereceyi gördükten sonra yapıyor.

Son düzenleme:
Yok yanlış anladınız hocam, ya da ben yanlış anlattım. "tek" klasik bakım yapmıyorum demek istedim, yanında da kolonya ile temizliğini yapıyorum.

90 hocam.

İşlemci ile ilgili bir durum olabilir mi?
GPU MHz hızı 1340'dan dank diye 300'e iniyor ondar sonra tekrar 1340'a yükselip tekrar 300'e düşüyor ve bunu hemen yapmıyor kart 73-74 dereceyi gördükten sonra yapıyor.

İşlemci ile ilgili durum olacağını sanmıyorum. Bu MHz hızları aniden 73-74 dereceyi görür görmez düşüyor ise ekran kartınızın temp limit 74 tür. Temp limitin olayı ekran kartı atıyorum 80 dereceyi gördüğü zaman kendini kısar. Sizde de öyle bir durum var sanıyorum. Afterburner'dan SS atın.

İşlemci ile ilgili durum olacağını sanmıyorum. Bu MHz hızları aniden 73-74 dereceyi görür görmez düşüyor ise ekran kartınızın temp limit 74 tür. Temp limitin olayı ekran kartı atıyorum 80 dereceyi gördüğü zaman kendini kısar. Sizde de öyle bir durum var sanıyorum. Afterburner'dan SS atın.

Hocam format attım gene hâlen devam ediyor sorun.

]
afterborner.png

Bu yükteyken ki durumu ani çakılma anından.
agag.png

Bu da normal iken.

Arkadaşlar merhaba, iyi Sosyaller. Bugün sabah yeni kasaya sistem montajını yaptım. Gigabyte RX 580 8 GB ekran kartını da bakım sonrası 72 dereceyi görür görmez 3-4 sn arayla FPS droplanması yiyorum. Tek termal macunu yenileyip tozlarını almıyorum, her zamanki gibi fısfıs kolonya ile azıcık uzaktan serpiştirip iyice kuruduğundan emin olduktan sonra kartı FurMark'a sokmuştum. İyice kuruduğundan eminim ki ilk defa da yapmıyorum. Sorun çözülebilir mi acaba?

Macun ne kullandınız?

Geri
Yukarı