Gigabyte vs Sapphire RX 9070 XT

berat3636

Kilopat
Yer
kars
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Testlere bakıyorum Sapphire hot spot ve çip sıcaklığında buz gibiyken Gigabyte yanıyor. Aynı videoda VRAM ve Memory kısmında ise Gigabyte buz gibiyken Sapphire yanıyor. Sıcaklıklarda böyle farklar olmasa 1700 lira fazladan verip Gigabyte alacağım RGB'den ve Gigabyte olmasından dolayı ama sıcaklıklar kafamı karıştırıyor. Sizce hangisi alınır? Uzun yıllar kullanmayı planlıyorum, bozulmasını istemiyorum o yüzden sıcaklık önemli.

Dik kullanmayı düşünüyorsanız Gigabyte almayın, onun dışında hangisi ucuzsa alın geçin. O gördüğünüz ağır testlerin gerçek hayatta pek bir karşılığı yok. O sıcaklıklara çıkmayacaklar zaten.

Hotspot bu kartlarda aşırı önemli değil, GPU zaten hepsinde düşük, VRAM önemli, bellekleri serin çalışan kart alın.

@mertbirsenn, çıkıyor, GPU sürekli tam yük altında çalışacak, işlemci gibi değil, akma problemi de RTX 5000 serisinde oldu, 9070XT'de ben rastlamadım.

Son düzenleme:
Hotspot bu kartlarda aşırı önemli değil, GPU zaten hepsinde düşük, VRAM önemli, bellekleri serin çalışan kart alın.

@mertbirsenn, çıkıyor, GPU sürekli tam yük altında çalışacak, işlemci gibi değil, akma problemi de RTX 5000 serisinde oldu, 9070XT'de ben rastlamadım.
1764678508028.png

Modellerin yükte bellek sıcaklıkları bu şekilde, test fanların sınırlandırılmadığı şekilde yapılmış. Gigabyte fena performans sergilemiyor bu durumda.

1764679054720.png

Burada da 40 desibel seste soğutma performansları var bellekler için.

Evet, nedense 9000 serisinde de var diye hatırlıyordum ama ilk parti 5000 serisinde varmış sadece, o da düzeltilmiş. Bilgi için teşekkürler.

Ben açıkçası furmark gibi testlerdeki sıcaklıkları hiç oyun esnasında görmüyorum, Furmark ağır bir test. CPU kadar fark olmasa da GPU'larda da fark mevcut.

Dosya Ekleri

• 1764678870751.png
    1764678870751.png
    753,4 KB · Görüntüleme: 10
  • 1764679079314.png
    1764679079314.png
    763,3 KB · Görüntüleme: 13
Eki Görüntüle 2614623

Modellerin yükte bellek sıcaklıkları bu şekilde, test fanların sınırlandırılmadığı şekilde yapılmış. Gigabyte fena performans sergilemiyor bu durumda.

Eki Görüntüle 2614634
Burada da 40 desibel seste soğutma performansları var bellekler için.

Evet, nedense 9000 serisinde de var diye hatırlıyordum ama ilk parti 5000 serisinde varmış sadece, o da düzeltilmiş. Bilgi için teşekkürler.

Ben açıkçası FurMark gibi testlerdeki sıcaklıkları hiç oyun esnasında görmüyorum, FurMark ağır bir test. CPU kadar fark olmasa da GPU'larda da fark mevcut.

İşte buradaki 88 derece hotspot temp korkuttu beni.

İşte buradaki 88 derece hotspot temp korkuttu beni.

Buna yanıt arıyorum. Hâlâ Gigabyte ile Sapphire arasındayım karar veremedim. Hot spot ve ana çipin yüksek sıcaklığı ömrü kısaltmaz çok önemli değil derseniz Sapphire'in üzerine 1700 TL ekleyip Gigabyte alacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı