Gigabyte Windforce RTX 2060 80 derece olması normal mi?

6 ay çok erken bir süre.
Hocam günde ortalama kaç saat açık kalıyor ve ne kadar yükte?
Haftada ortalama kaç gün kullanıyorsunuz?

Bir anda mı arttı bu sıcaklıklar? Geçen ay aynı oyunda yok muydu bu sıcaklıklar?
Daha önceden de vardı fakat 1-2 kez konu açtım ve sizin gibi dikkatle dinleyen kişiler ile karşılaşmadim ve haliyle çözüme ya da öneri alamadım.
Hafta da 2-3 kez oturup 2-3 saat oynayabiliyorum.
Warzone tarzı rekabetçi oyunları oynuyorum ve hikaye tabanlı yüksek grafik gerektiren oyunları oynuyorum.
Ben bu konuda kendi çözümümü buldum.

Eski tower soğutucumu Bequiet 2000'likler ile değiştirmiştim. Elimde fazladan 2000rpm ID-Cooling fanım vardı. Özel aluminyum filtre de ekleyerek ekran kartını besleyecek şekilde plastik kelepçeler ile ekran kartı altına konumlandırdım. Pozitif basınç oluşturduğum için de kasama sadece fan filtrelerinden geçebilen tozlar giriyor. ekran kartımın basınçlı havayla temizliğini yaparken çok toza rastlamıyorum.

Benim de kasam GT301 yani seninkiyle hemen hemen aynı hacme sahip. Çok fazla devam ederse şikayetin böyle bir hava beslemeyle eminim kart taze havayı bolca alacak ve 10 dereceye kadar serinleyecektir.

Eki Görüntüle 1251937
2 ayda bir pc ve
Yanlış anlamadıysam arkadaki egzos fanınız büyük ve bu şekilde içerideki sıcak hava hızlı bir şekilde dışarı çıkıyor ve kasa içerisi de sürekli olarak serin hava ile dolu oluyor.
Doğru mudur ?

Üsteki 2 fanı terse çevirsem.
3 egzoz 3 de normal olacak şekilde olsa ideal midir ? Yoksa saçmaladım mı :)

O zaman öndeki 3 fanın altdaki olanını terse çevirdiğim de etki eder diyorsunuz yani.
Üstteki 2 fan kesinlikle egzoz olmalı, öndeki üç fan soğuk hava çekmeli, üst ve arka fanlar egzoz olmalı.

Kasanın yan kapağını açınca ekran kartının sıcaklığı düşmüyorsa hava akışında bir sorun olduğunu sanmıyorum. Denediniz mi bu şekilde?
O şekilde denemedim çünkü 5 fana çıkartınca sayıyı heralde düzelir diye düşündüm.
O zaman yarın bi oyuna giriyorum ve kasanın cam kısmını açık bırakıyorum ve bir de o şekilde bakıyorum değerlere ve buradan hemen size bildiriyorum.
Eğer o şekilde sıcaklık düşerse bu da demek oluyor ki kasa değişikliğine gideceğim dimi ?

Benim kasada havadan bol bir şey yok. Şu anda 4 giriş 3 de çıkış olarak konumlu. Sıvı soğutmadan önce kasa ambiyans sıcaklığı Tower soğutucu ile daha yüksek oluyordu. 3 egzoz yetersiz gelebiliyordu havalar da sıcak olunca. Ama şimdi ekran kartının temperli cama yansıttığı sıcaklık bile yarı yarıya indi eskiye nazaran.

2021-12-07 18.21.53.jpg

Benim kasada havadan bol bir şey yok. Şu anda 4 giriş 3 de çıkış olarak konumlu. Sıvı soğutmadan önce kasa ambiyans sıcaklığı Tower soğutucu ile daha yüksek oluyordu. 3 egzoz yetersiz gelebiliyordu havalar da sıcak olunca. Ama şimdi ekran kartının temperli cama yansıttığı sıcaklık bile yarı yarıya indi eskiye nazaran.

Eki Görüntüle 1251941
Üstdeki fanları yerinden çıkartıp ters taktığım da egzos görevi görecek dimi.
Umarım doğru anlamışımdır ve sorunumu çözer.

Her fanın yan tarafında havayı nereye üfldiği ve pervanelerin ne yöne döndüğünü gösteren oklar olur. SOnuçta basit bir şekilde elinle bile fanın hava çektiği ittiği yönü pc çalışırken anlayabilirsin. En kötü kasanın içinde fanların da rahatça görüneceği bir foto at. detaylıca yönlendirelim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı