Gigabyte Windforce RTX 2060 80 derece olması normal mi?

Merhaba. Ben konunun kasa ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Kasanın ön yüzeyinin %80'inden fazlası açık zaten yeterli düzeyde hava aldığını düşünüyorum. Ben de aynı kasayı kullanıyorum ve stok fan kullanıyorum. Henüz böyle bir sorun yaşamadım. Kısmı çözümler üretebilirsin ama asıl çözüm ekran kartını değiştirmek olacaktır.
Peki ekran kartımı şuan da satmak istesem ederi nedir.
Ve asağı yukarı sattığımda alabileceğim bundan daha iyi kartlar varmı ve varsa nedir ?
Teşekkürler
@republic1987 doğru söylemişler ben bir an yanlış görmüşüm. Onlar egzoz olacak yoksa yükselen sıcak havayı geri içeri iterler. Kapağı açınca 5 derece civarı düşmüş zaten bu da kasadan kaynaklanıyor. Kapağı açık kullanırsan tozlanma çok olacaktır, bütçen olduğunda geniş bir kasaya geçersen kendini kurtarmış olursun bir nebze. Gördüğüm kadarıyla masada yeterince boş alanın da var. Phanteks P500A, Corsair 5000D Airflow, Lian Li Lancool II Mesh iyi kasalardır. Bütçe o kadar çıkmazsa Lian Li Lancool 215 Mesh de oldukça sağlamdır boyutu onlar kadar olmasa da.
Kasayı ilk toplayacağım zaman yani bundan 6-7 ay öncesin de Corsair İcue 465X düşünüyordum ve bana o kadar paraya gerek yok diyerek yanılttılar ve keşke alsaydım.
Peki o kasa iyimidir ?

@republic1987 o modeli çok tavsiye etmem. Bir önceki mesajıma iyi kasaları yazdım. Senin kasanın içinde yeteri kadar soğuk hava barınamıyor ve sıcak hava da dışarı atılana kadar yüksek kalıyor. Yan kapağı açtığın anda sıcaklıkların 5 derece düşmesi tamamen bununla alakalı. Ben önü komple kapalı, yanda hava delikleri olan ama iç hacmi oldukça geniş Corsair 270R kullanıyorum sıcaklık sorunum sıfır örneğin. Soğutması kötü bir ekran kartı ile ufak/orta boy kasa kombinasyonu iyi sonuçlar doğurmuyor. Ya kasa büyüyecek ya da ekran kartında soğutma kalitesi A sınıfı bir modele geçilecek.

@republic1987 o modeli çok tavsiye etmem. Bir önceki mesajıma iyi kasaları yazdım. Senin kasanın içinde yeteri kadar hava barınamıyor ve dışarı atılana kadar sıcaklıklar yüksek kalıyor. Yan kapağı açtığın anda sıcaklıkların 5 derece düşmesi tamamen bununla alakalı. Ben önü komple kapalı, yanda hava delikleri olan ama iç hacmi oldukça geniş Corsair 270R kullanıyorum sıcaklık sorunum sıfır örneğin. Soğutması kötü bir ekran kartı ile ufak/orta boy kasa kombinasyonu iyi sonuçlar doğurmuyor. Ya kasa büyüyecek ya da ekran kartında soğutma kalitesi A sınıfı bir modele geçilecek.
Kasa detayını dikkate alacağım.
Peki kartımı satıp alabileceğim kartlar neler olabilir ?

Kasa detayını dikkate alacağım.
Peki kartımı satıp alabileceğim kartlar neler olabilir ?

Bütçene bağlı o artık. Ama mevcut işlemcine bakınca en ideali RTX 3060 ile RX 6600 XT olur gibi geliyor daha fazlası 1080P'de üzebilir.

Bütçene bağlı o artık. Ama mevcut işlemcine bakınca en ideali RTX 3060 ile RX 6600 XT olur gibi geliyor daha fazlası 1080P'de üzebilir.
Peki 3060 mı yoksa rx6600 xt mi.
Ve hangisi ise hangi modeli ?
1080p de üzebilir derken ?
Yani imkanın olsa dahi gidip 3070 alsan da işlemcin besleyemeceği için darboğaz yapacak manasında mı ?

@republic1987 evet darboğaz anlamında. Piyasada çok fazla model var onu almak istediğin zaman bütçene göre yazıp sorabilirsin, stoklar ve fiyatlar devamlı değişebiliyor. Ben Sapphire Pulse 6600 XT kullanıyorum örneğin en ağır oyunlarda bile 70 dereceyi geçmiyor bu kart. Kasam da 3+1 fan dizdiğim Corsair 270R modeli.

@republic1987 evet darboğaz anlamında. Piyasada çok fazla model var onu almak istediğin zaman bütçene göre yazıp sorabilirsin, stoklar ve fiyatlar devamlı değişebiliyor. Ben Sapphire Pulse 6600 XT kullanıyorum örneğin en ağır oyunlarda bile 70 dereceyi geçmiyor bu kart. Kasam da 3+1 fan dizdiğim Corsair 270R modeli.
Demek istiyorum ki kartımı satsam ve oradan gelecek para ile alabileceğim en iyi kart modeli nedir ?
Yani en fazla üstüne 1.000-1.500 tl daha ekleyebilirim.
Ve ne önerirsiniz ?
KARTIM : Gigabyte Rtx 2060 Windforce

@republic1987 1000-1500 TL ile çok yukarı çıkabileceğini sanmıyorum. En fazla düz RX 6600 indirebilirsin ama onun için de DLSS gibi bir teknolojiden vazgeçmiş olacaksın. Ben olsam bu kartla devam eder bütçemi kasa için kullanırdım.
Senin kasana fırsatını bulduğum da yönleneceğim inşaallah.
Çok teşekkür ediyorum

Senin kasana fırsatını bulduğum da yönleneceğim inşaallah.
Çok teşekkür ediyorum

Benim kasam 4-5 yaşında ve o kadar da iyi değil. Ben sana iyi ve soğutmaya gerçekten yardım edecek kasa modelleri yazmıştım o mesajımda. Onlara bakarsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı