Gigabyte Z170X Gaming 7 sistem BIOS güncelleme sonrası açılmıyor

Malesef işe yaramadı hocam. 2'ye getirdim açtım bilgisayarı bir kaç saniye sonra yeniden kapandı. Aynı şekilde bir daha açıldı. Bir kaç dakikadır açık fakat ekranda görüntü yok :(
Bence garantiye gönderilmeli her ihtimale karşı, yanlış anlamayın ama. Ne olur ne olmaz küçük bir hata yaparsanız garantide kabul etmez ise, sıkıntı yaşamayın. Pahalı oyuncak biraz.

Debug code bölümündeki ışık yeni mi yanmaya başladı? d0 ışığı yanıyorsa CPU başlatma hatası var. Sen dediklerimi eksiksiz yaptın mı?

Evet. Işığı ben yeni farkettim. Bios güncellemesiyle işlemci ne alaka onu çözemedim. Yanmış falan olmasın :cry:

Termal macun değiştirdim tüm bileşenleri çıkartıp taktım durum aynı. Q Flash ne oluyor

Evet. Işığı ben yeni farkettim. Bios güncellemesiyle işlemci ne alaka onu çözemedim. Yanmış falan olmasın :cry:

Termal macun değiştirdim tüm bileşenleri çıkartıp taktım durum aynı. Q Flash ne oluyor
Quick Flash kolay BIOS güncelleme aracıdır. Ekranda hiçbir görüntü yok mu? Cihaz açıkken klavyene ışık geliyor mu Caps Lock'tan kontrol edebilirsin. Olmazsa uzay montaja geç gerekenleri tek tek söylerim. Şuan anakartta hangi uyarı ışıkları yanıyor tek tek söyle.

Çalıştırınca Display port no signal diye yazı çıkıyor. Klavye veya farede ışıklar yanmıyor. Ama usblerden birine power bank taktım şarj olmaya başladı. Ekran kartının ışıkları da yanıyor. Ama ekranda hiçbir görüntü yok anlam veremedim. Yan odadaki eski bilgisayarı kurdum. Onunda ekranına görüntü gelmedi. Her şey çalışıyordu ama görüntü yoktu. Ekran kartını çıkartıp onboarda vga'yı taktım olmadı. Sistem açıkken ekran kartını taktım. Bi kıvılcım gibi bir şey çıktı. Vga'yı ekran kartına bağladım ve düzeldi. Ama sanırım aynı sorun alakasız sebeplerle oldu.

Quick Flash kolay BIOS güncelleme aracıdır. Ekranda hiçbir görüntü yok mu? Cihaz açıkken klavyene ışık geliyor mu Caps Lock'tan kontrol edebilirsin. Olmazsa uzay montaja geç gerekenleri tek tek söylerim. Şuan anakartta hangi uyarı ışıkları yanıyor tek tek söyle.

Gigabyte teknik servisi arıyorum getirin bios makinesiyle yeni bios yazalım 3-4 gün sonra geri alırsınız diyor :(

Çalıştırınca Display port no signal diye yazı çıkıyor. Klavye veya farede ışıklar yanmıyor. Ama usblerden birine power bank taktım şarj olmaya başladı. Ekran kartının ışıkları da yanıyor. Ama ekranda hiçbir görüntü yok anlam veremedim. Yan odadaki eski bilgisayarı kurdum. Onunda ekranına görüntü gelmedi. Her şey çalışıyordu ama görüntü yoktu. Ekran kartını çıkartıp onboarda vga'yı taktım olmadı. Sistem açıkken ekran kartını taktım. Bi kıvılcım gibi bir şey çıktı. Vga'yı ekran kartına bağladım ve düzeldi. Ama sanırım aynı sorun alakasız sebeplerle oldu.

Gigabyte teknik servisi arıyorum getirin bios makinesiyle yeni bios yazalım 3-4 gün sonra geri alırsınız diyor :(
Main BIOS eepromunun VSS ve HOLD pinlerini şase edip backup BIOS'a geçiş işlemini yapamayacaksanız Gigabyte teknik servisine götürün halletsinler zor değil.

Yanlış bir işlem yapmadığın sürece garanti dışı kalmaz. Güvenli işlem için Backup BIOS'a atmak için Gigabyte'nin eeprom adaptörleri var ama pahalı buna gerek yok. Garantiye verin halletsinler bitsin gitsin uğraşmayın.
Şu 1-2 switchi hiçbir işe yaramaz mı şimdi

Yanlış bir işlem yapmadığın sürece garanti dışı kalmaz. Güvenli işlem için Backup BIOS'a atmak için Gigabyte'nin eeprom adaptörleri var ama pahalı buna gerek yok. Garantiye verin halletsinler bitsin gitsin uğraşmayın.

Hocam çözüldü mevzu. Yabancı forumlardan görüp denedim. İlk önce 3. slottaki ram'ı çıkarttım. Denedim debug led d0 oldu açılmadı. Sonra 2'sini birden çıkarttım açtım. Debug led c1 oldu. Açılmadı. Sonra 3'teki ram'i 1. slota taktım. Bir baktım açıldı:) Birazdan 2. ram'ı geri takacağım acayip mutluyum. 3 gün sonra açabildim bilgisayarı. Ama bir sorun var. Boştayken işlemci 50 derece'de. Termal macunu yeni yeniledim.

@Ruzgarsz

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı