Gigabyte Z390DBIOs güncellemesinden sonra bilgisayar donuyor

alperduan

Kilopat
Yer
Bebek,İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Aşçı
RAM
Corsair Vengeance LPX 3600 mHz
SSD veya HDD modeli
kinston 480
Ekran kartı
RTX 2060 Super
Anakart
Gigabyte Z390D
İşlemci
i7 9700k
Gigabyte Z390D anakartıma BIOS güncellemei yaptıktan sonra bilgisayarımda donma meydana geliyor ve düzelmiyor. BIOS pilini çıkarttım 1-2 saatliğine düzeldi ama tekrar aynısı oluyor. Anakartımda 2019 tarihli ilk BIOS sürümü mevcuttu en son sürümü yükledikten sonra böyle bir hata alıyorum. Ne yapmam gerekiyor?

Kasadan gücü kesin BIOS pilini çıkartın 1 dk kadar bekledikten sonra tekrar takın ve gücü bağlayın böylelikle BIOS ayarlarını sıfırlamış olursunuz.

Kasadan gücü kesin BIOS pilini çıkartın 1 dk kadar bekledikten sonra tekrar takın ve gücü bağlayın böylelikle BIOS ayarlarını sıfırlamış olursunuz.

BIOS'u güncelledikten sonra böyle bir hata oldu zaten pili çıkarıp taktım 1-2 saatliğine düzeldi tekrar aynı hata oldu.

Sıkıntı çıkarmaz, hangi BIOS'u yazarsanız onu kullanır, bazı laptoplarda eski sürüme dönemiyorsunuz, masaüstü anakartlarda denk gelmedim.

Deneyeceğim teşekkür ederim.

Herhangi bir sıkıntı çıkarmaz ve anakart buna izin veriyor dediklerimi harfiyen yaparsanız BIOS ayarlarınız sıfırlanmış olur sorununuzda BIOS kaynaklıysa büyük ihtimal çözülür.

Arkadaş, pili çıkarıp BIOS sıfırladığını 2 kere yazmış.

BIOS'u güncelledikten sonra böyle bir hata oldu zaten pili çıkarıp taktım 1-2 saatliğine düzeldi tekrar aynı hata oldu.

Anlık çıkarıp taktıysanız 0'lanmayabilir.

Arkadaş, pili çıkarıp BIOS sıfırladığını 2 kere yazmış.
Çıkarıp taktığı gibi sanırım 0'lamayabilir o yüzden biraz beklemeli ve gücün kesilmiş olması lazım diye biliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı