Gigabyte Z97x gaming 5 bios otomatik işlemci voltaj sorunu

LibertY

Hectopat
Daha fazla  
4 gün önce yeni sistem topladık. Gigabyte Z97x gaming 5 anakartım ile birlikte i7 4790k işlemci kullanmaya başladım ama sonradan fark ettim ki default değerde aşırı derecede fazla voltaj veriyormuş anakartım. 1404v aotuda işlemci voltajı. overlockdan anlamam bu yüzden dein olarak ayarları değiştirmedim ısı düşsün diye bir çok kişinin stok hızda uygun gördüğü voltaj değereni 1200v yaptım.

bu şekilde 1 gün kullandım, daha sonra bis güncellememsi yapmam gerektiği söylediler, bugün biosu arkadaş yardımlıyla güncelledik fakat şöyle bir şeyvar kafama takılan. bios güncellemesinden sonra otomatik voltaj değeri düştü ama kafama takılan şu; biosa girdiğimde M.I.T yazan bölümde bios sürümü tarihi ve altında Vcore 1212v. yine m.I.T bölümünde advanced voltage bölümüne girdğimde Cpu v core 1.158v gösteriyor, bu bölümde outudan çıkarıp elle voltaj değiştirilemiyor.

Bir de yine biosta st mode bölümü var, sanırım burası gelişmiş bölüme açılıyor buradan birçok ayarı elle voltaj dahil değiştirlebiliyor. st mode bölümünde advanced voltage settinge girdiğimde aoto v core 1.113 yani 3 değer de farklı. windowsdan cpu -z core temp gibi programla test yaptığımda örneğin stres testinde 4.2 ghz a kadar çıkıyor en fazla ve cpu-zde voltaj değeri 1150v oluyor, hd film açında playerden işmeci anlıkda olsa 4.4 ghz çıkabiliyor ara sıra kısa süre voltaj da 1.199v oluyor. yani bu değer Biosun girişindeki M.I.T bilgi bölümündeki voltaj değeriyle hemen hemen aynı, uyumlu. peki advenced voltage settingste neden daha düşük, m.ı.t advanced settingde auto 1.158 v, st gelişmiş bölümde girince biosta oradaki auto cpu core v 1.113. sizce bir sakıncası olur mu bunun? görüşlerinizi bekliyorum arkdaşlar.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı