Gigafiber için modem ve kablo önerisi

WiFi mesh'i kablo ile yaptığın sürece kayıp olmaz ancak eski sürümde dediğim gibi 100 Mbps port olduğundan 100 Mbps'den fazlası alınamıyor. Kendim kablo çekemediğimden kablosuz mesh yaptım 3 Keenetic cihazım ile ve gelen 73 Mbps hızdan 66 Mbps'i sorunsuz ulaşıyor. Ping konusunda ise atıyorum CS2'de 34 ms alıyorsanız bu en kötü 38-39 ms olur. Tabi sinyalde parazit olmaması önemli. Etrafımda benim dışımda bir WiFi yok. Dolayısıyla sorunsuz aktarım oluyor. Sizde durum farklılaşabilir. Denemek gerek.
Yani anladığım kadarıyla Mesh sistemi yapınca bir tık ping çıkıyor doğru mu anladım? O zaman yapmak istemem :D

Yani anladığım kadarıyla Mesh sistemi yapınca bir tık ping çıkıyor doğru mu anladım? O zaman yapmak istemem :D
Kablo ile yaptığın sürece ping sorunun olmaz. Ping yükselmesi meselesi kablosuz mesh yaparsan olur o da 3-4 ms fark eder kablosuz olduğundan.

Nihayet geldi kutu aktivasyon bekliyorum🙂 mevcutta kullandığım VDSL için CAT 6 kablo var ankastre kutusundan evime gelen. Bunun işlevi bitiyor mu GigaFiber gelince? Yeni bir kablo çektirmem gerekir mi CAT7 vs. @EkmekArasiHDD

Hocam hayırlı olsun 22.11.2024 tarihinde bizim binaya da taktılar gerekli kabloları bağladılar fakat alt yapıyı sorguladığım zaman fiber gözükmüyor VDSL gözüküyor sizde hemen gözüktü mü tekrardan hayırlı olsun.

Hocam hayırlı olsun 22.11.2024 tarihinde bizim binaya da taktılar gerekli kabloları bağladılar fakat alt yapıyı sorguladığım zaman fiber gözükmüyor VDSL gözüküyor sizde hemen gözüktü mü tekrardan hayırlı olsun.
Eyvallah. Hayır gözükmüyor henüz 15.11 de takıldı kutu bekliyorum aktivasyonu

Keenetic Titan Router ve Turknetin verdiği modemde download & upload latency sorunu mevcut. Aslında bu değerleri VDSL'de alıyordum ama sadece hızım değişti ve herkes 1 ping alırken ben 2-3 falan alıyorum. Bu sorunu nasıl çözerim? :) @EkmekArasiHDD
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@EkmekArasiHDD

Keenetic Titan Router ve Turknetin verdiği modemde download & upload latency sorunu mevcut. Aslında bu değerleri VDSL'de alıyordum ama sadece hızım değişti ve herkes 1 ping alırken ben 2-3 falan alıyorum. Bu sorunu nasıl çözerim? :) @EkmekArasiHDD
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

@EkmekArasiHDD

Hayırlı olsun. Aktivasyon ne kadar sürdü. Fevzi çakmak mahallesindeyim ben de. Bir tek benim apartmanım aktif değil.

@EkmekArasiHDD

Hocam testi tarayıcıda değil uygulamada yapmanızı tavsiye ederim. Ek olarak anlık olarak da değişebiliyor. 1-2 ping fazlalık olması durumuna gelirsek de hissedilmesi imkansız bir değerdir. Dediğim gibi uygulamadan test edin mutlaka.

Latency konusunda ise Keenetic üzerinden QoS yapabilirsiniz. Download tarafında 910 Mbps geldiği için örneğin 6-9 gelirken Upload tam kapasitede geldiği için mesela 60-70'lere fırlıyor. Bunu da QoS ile halledebilirsiniz.

Benim kutu geçen sene mayısda takıldı hala aktivasyon yapılamdı sistemde VDSL 70 Mbps gösteriyor, millet çinde 10 gb internete bağlanıyor biz hala fiberi göremedik yazıklar olsun valla. Dostum bende VDSL alt yapı kullanıyorum TTNET 100 Mbps Keenetic Omni DSL var ve çok yavaş geliyor donanımsal düşük, Turknet gigafiber aktivasyonunu bekliyoruz hala, önerebileceğin modem var mı?

Keenetic Extra DSL alacaktım, fakat fiber gelince mecbur değişecez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı