GigaFiber indirme hızının birden düşmesi - sabit durmaması

  • Konuyu başlatan ahae
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 842

ahae

Femtopat
Katılım
13 Ocak 2022
Mesajlar
3
Merhabalar, geçen hafta TurkNet GigaFiber'e geçtim fakat hız sorunu yaşıyorum. Speedtest sitesinde yaptığım hız testlerinde ortalama 750 civarı download, 696 upload alıyorum. Hız genel olarak 930'a 900 alan birçok kullanıcının yanında biraz düşük kalıyor. Bilgisayarımdan mı kaynaklanıyor diye bir laptopta denedim, onda da hız 500-600'lerde, upload ise 930'larda çıktı. Bunun tam olarak sebebini bilmiyorum, ancak asıl sorunum indirme hızında.

IDM ile Speedtest'teki "tele2 Speedtest service" 50-100 GB dosyaları deneme amaçlı indiriyorum, ilk birkaç dakika 105-95mb/s ile indiriyor fakat birden durur gibi oluyor ve bu sayı yavaş yavaş 70-50 derken 25-30mb/slere kadar düşüyor ve bir daha ben yeniden başlatana kadar da yükselmiyor. Steam'de ve başka yerlerde de durum bu şekilde. Denediğim laptopta da aynı durum söz konusu. Genel olarak tabiri caizse çok oynak bir hız görüyorum indirmelerde, hiç sabit durmuyor.

HDD kaynaklı olabilir, ama HDD'nin hıza tam olarak bir etkisinin olmadığını söyleyenler de var.

Burada sorun ne olabilir? Şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Halkımıza sunmuş olduğunuz Türknet Gigafiber hizmetinizden dolayı teşekkür ediyorum. Türknet Gigafiber hizmetinizi Kahramanmaraş ili, Onikişubat ilçe, Tekerek mahallesi için de istiyoruz
 

Yeni konular

Geri
Yukarı