Girişimcilik İçin İşletme Bölümü Okunur mu?

Girişimci olmak isteyen biri için, sistemi daha iyi anlamak amacıyla işletme okumasını önerir miydiniz?
https://www.youtube.com/c/GamzeSart şu kanaldaki abla önermiyordu sanırım.
Zaten girişimcilik için bi alanda uzman olman lazım diye biliyorum. Bi alanda uzman olabileceğin ve de yöneticiliğe de yatkınlığı olan bi meslek seçebilirsiniz. Yanlış bilmiyorsam bilgisayar mühendisliği buna uygun.

Girişimci olmak için illaki belli bir bölümü okumanın zorunlu olduğunu sanmıyorum hele Türkiye'de. Mühendislik okuyup da sermaye sahibi olarak girişimci olabilirsin tıp okuyup da girişimci olabilirsin. Bir bölümü okuyorsunuz diye illaki o bölümle ilgili mesleklere yöneliceksiniz diye bir şey yok.

Özyeğin'de Girişimcilik adında bir bölüm açıldı ama sıralaması ilk 3000 falandı eşit ağırlıktan. İşletme bene iyi bir üniversite de okunabilir. 30.000 sıralama altında.

İyi bir üniversitede olabilir de öylesine açılan üniversitelerde işletme okunursa hiçbir şey katacağını da sanmam. Tam tersine çok zararı olur. Eğer kötü bir üniversitede işletme geliyorsa da işletmeye gitmekle uğraşma derim. Amacın diploma almaksa AÖF'den bitirilebilir.

Öncelikle girişimcinin tanımını yapalım: Girişimci; ticaret, sanayi gibi alanlarda sermaye koyarak bir işi yapmaya girişen, kâr amacıyla riski üzerine alan kişidir. Türkiye şartlarında girişimcilik için işletme okumanın size çok fazla bir katkısı olacağını düşünmüyorum. Hastane sahibinin, holding sahibinin, devasa projelere imza atan müteahhitlerin ilkokul mezunu olması gibi örnekler sıklıkla karşımıza çıkar. Örneğin, Sakıp Sabancı'nın biyografisinden eğitim hayatına bakabilirsiniz. Asla küçümsemiyor, saygı duyuyorum. Yani demem o ki, iş biraz da sizde bitiyor. Yeteneğiniz ve isteğiniz yoksa, ne okursanız okuyun işler yolunda gitmiyor. Arkadaşın da bahsettiği gibi öncelikle bir uzmanlık alanınız olur ve daha sonra girişimci olmaya karar verirseniz daha sağlıklı olabilir. Okul konusuna tekrar gelecek olursak, okumak istiyorsanız okuyun tabi ne zarar olabilir ki?

İyi bir üniversitede olabilir de öylesine açılan üniversitelerde işletme okunursa hiçbir şey katacağını da sanmam.
Hocam iyi üniversite tanımı olarak maksimum kaç sıralama dersiniz? Bazıları Koç ve Boğaziçi dışındaki işletme bölümleri okunmaz diyor, bu üniversiteler de ilk 500 gibi sıralamalarla alıyor.

Ailemin zaten yurtdışına bir ticaret-ihracat işi olduğu için kendi ilimdeki üniversiteye gitmeyi düşünüyorum (İngilizce işletme), bazı kaynaklara göre bu sene 270k ile aldı.

AÖF bildiğim kadarıyla sınav dönemlerinde fakültenin olduğu üniversiteye gitmem lazım (AÖF İstanbul'daysa İstanbul'a gitmem lazım olacak), bu nedenle şuanlık çekimserim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı