Bana sorarsanız amfiniz pratik ve gitar çalmak için yeterli seviyede. Ayrıca tıpkı ses kartı gibi dijital prosesör ve modellemeler içeriyor. Şahsen kendi başıma gitar çalacaksam bunun bile azına ihtiyaç duyuyorum.
1,5 yıl, güçlü tonlar üretmek / beklemek için erken sayılır. Çünkü tonun %80'i aslında sizin gitar hakimiyetinizdir. Ses kartına geçtiğinizde de durum değişmeyecek.
Kayıt yapmak istiyorsanız ses kartı alabilirsiniz elbette. Ancak gitar çalmak için ses kartları, DAW öğrenmenizi gerektiren vst-plugin gibi çok fazla parametrenin içinde kaybolacağınız, pek de pratik olmayan şeylerdir. Audient EVO 4 tavsiye edeceğim bir kart. Memnun kalırsınız.
Ses kartına karar verirseniz referans nitelikli özel bir monitör veya kulaklık almanız gerekmiyor. Normal multimedya speaker ya da elinizdeki kulaklığı kullanabilirsiniz. Monitör yerine amfideki "AUX in" girişine ses kartının çıkışını bağlayabilirsiniz.