Gitar öğrenmeye başlayan biri için tavsiyeler

Mert Atakann

Kilopat
Katılım
9 Şubat 2019
Mesajlar
3.066
Çözümler
16
Yer
Medellin
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Belediyenin gitar kursuna yazılacağım yakın bir tarihte. Bana önerebileceğiniz bir şey var mı? Hangi gitarı almalıyım, nereden öğrenmeye başlamalıyım, zor bir şey mi, neler yapmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam açık konuşayım heves önemli, eğer hevesiniz sönmezse hemen kendiliğinden geliyor. Bir iki akor basmayı öğrenip eliniz alıştığı zaman internet üzerinden video izleyerek https://www.youtube.com/user/martyzsongs bu kanalı öneririm buradan video izleyerek yeni akorlar öğrenebilirsiniz ve istediğiniz çoğu şarkıyı bulabilirsiniz. Ben gitara başladığımda gece ailem uyuduğunda bile buradan akorlara bakıp tuvalete giderdim ses çıkmasın diye orada çalardım :D
 
Önerilerim şunlar:
Öncelikle mütevazi bir klasik gitar alın, 2. el bile olur. Belki size düşündüğünüz gibi gelmeyebilir o yüzden başlangıç gitarlarından birini mümkünse 2. el alın. Şahsen benim ilk klasik gitarım kuzenimin eskisiydi.
Buradan sonraki tavsiyeler ilerisi için.
Çoklu derslerde gitar tutuşu, pena tutuşu ve kullanımı tarzı şeylerden pek bahsedilmiyor. O yüzden YouTube üzerinden yabancı kanallardan önce onları öğrenmenizi öneririm.
Başlarda Türkçe ve basit parçalar öğretilir genel olarak. Bu parçalar müzik teorisini pek içermez sadece melodiye ait akorlar mevcuttur. En kral önerim yabancı grupları takip etmen. Çünkü ne varsa onlarda var. Hem kulağın hem de müzik teorisine bakış açın ilerler. Türkçe şarkılardan sonra yabancı parçalara geçmek biraz yorucu ve heves kırıcı olabilir çünkü arada bariz bir fark var. Zorlanınca pes etme kendini zorla, unutma saatlerce aralıksız çalışmak zorunda değilsin. Parçaların kısımlarını öğrendikçe ufak aralar ver. Daha hızlı öğrenirsin.
Not: Yukarda Türkçe ve yabancı parçaları kıyaslama sebebim Türkçe müzikleri aşağılamak değil sadece müzik teorisinden yararlanmıyor olmamız ve yabancıların buna dikkat etmesi. Sevdiğim Türkçe gruplar da mevcuttur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı