GittiGidiyor'daki birokoyuncu satıcısı nasıl?

Crownguard

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
18
Daha fazla  
GittiGidiyor'dan Hp Pro 3500 Serisi S1155 H61 anakart sipariş ettim. Satıcı 733 değerlendirmede %87 olumlu oy almış. Kayıt tarihi de 2009'muş. Lakin yorumlara verdiği yanıtlar kafamı karıştırdı. Şimdi ben ürünü siparişe koydum. Ürün geldikten sonra koşulsuz şartsız iade hakkım var değil mi? Yani ben "Evet, sipariş bana geldi" diye onaylasam da 14 gün içerisinde ücretsiz bir şekilde kargo parası falan olmadan iade edebilirim değil mi? Çünkü anakartı iade etme durumum da var. Satıcı ürünü kabul eder değil mi? Amacım ürüne zarar verip geri yollamak değil. Bilgisayarım bozuk. Diğer parçaları denedim bir anakart kaldı. Geldiğinde de onu deneyeceğim, sorun onda mı değil mi onu anlayacağım.
Screenshot_20220613-013822.jpg

Screenshot_20220613-012838.jpg

Screenshot_20220613-012849.jpg

Son düzenleme:
GittiGidiyor'dan HP Pro 3500 serisi S1155 H61 anakart sipariş ettim. Satıcı 733 değerlendirmede %87 olumlu oy almış. Kayıt tarihi de 200'muş. Lakin yorumlara verdiği yanıtlar kafamı karıştırdı. Şimdi ben ürünü siparişe koydum. Ürün geldikten sonra koşulsuz şartsız iade hakkım var değil mi? Yani ben "evet, sipariş bana geldi" diye onaylasam da 14 gün içerisinde ücretsiz bir şekilde kargo parası falan olmadan iade edebilirim değil mi? Çünkü anakartı iade etme durumum da var. Satıcı ürünü kabul eder değil mi? Amacım ürüne zarar verip geri yollamak değil. Bilgisayarım bozuk. Diğer parçaları denedim bir anakart kaldı. Geldiğinde de onu deneyeceğim, sorun onda mı değil mi onu anlayacağım.
Eki Görüntüle 1417885
Eki Görüntüle 1417884
Eki Görüntüle 1417886

Müşterilere böyle uslupla davranan bir firmadan alışveriş değil firmanın yanından bile geçmem adamlar durumu anlatmış onlarlada askerlik arkadaşı gibi dalga geçer gibi yazmış adamdan şikayetçi olsanız kim bilir ne eder bu satıcıya %87 olumlu mesaj fazla bileki çoğu kişi 5 yıldızla torpillr o kadar aldığını düşünüyorum üründe bir problem olsa ilgilenmediklerini de müşterilerde yorumlarda görüyorsunuz iki kuruş fazla verin başka satıcılara yönelin derim yoksa bunlardan ne paranı alırsın ne de ürününu bir sıkıntı olsa.

GittiGidiyor'dan HP Pro 3500 serisi S1155 H61 anakart sipariş ettim. Satıcı 733 değerlendirmede %87 olumlu oy almış. Kayıt tarihi de 200'muş. Lakin yorumlara verdiği yanıtlar kafamı karıştırdı. Şimdi ben ürünü siparişe koydum. Ürün geldikten sonra koşulsuz şartsız iade hakkım var değil mi? Yani ben "evet, sipariş bana geldi" diye onaylasam da 14 gün içerisinde ücretsiz bir şekilde kargo parası falan olmadan iade edebilirim değil mi? Çünkü anakartı iade etme durumum da var. Satıcı ürünü kabul eder değil mi? Amacım ürüne zarar verip geri yollamak değil. Bilgisayarım bozuk. Diğer parçaları denedim bir anakart kaldı. Geldiğinde de onu deneyeceğim, sorun onda mı değil mi onu anlayacağım.
Eki Görüntüle 1417885
Eki Görüntüle 1417884
Eki Görüntüle 1417886

Siz bir de sipariş bile vermişsiniz ben böyle bilinmeyen satıcılardan alışveriş yaptım o hataya 1 kere düştüm ama ısrarla zor kurtardım paramı iadenizi yokuşa sürecekler moralinizi bozmak istemem ama durum bu şekilde o satıcıdan herhangi bir hayır gelirse bize de bilgi aktarın aksi taktirde evet 14 günlük bir cayma hakkınız var şartsız koşulsuz.

Müşterilere böyle uslupla davranan bir firmadan alışveriş değil firmanın yanından bile geçmem adamlar durumu anlatmış onlarlada askerlik arkadaşı gibi dalga geçer gibi yazmış adamdan şikayetçi olsanız kim bilir ne eder bu satıcıya %87 olumlu mesaj fazla bileki çoğu kişi 5 yıldızla torpillr o kadar aldığını düşünüyorum üründe bir problem olsa ilgilenmediklerini de müşterilerde yorumlarda görüyorsunuz iki kuruş fazla verin başka satıcılara yönelin derim yoksa bunlardan ne paranı alırsın ne de ürününu bir sıkıntı olsa.

Siz bir de sipariş bile vermişsiniz ben böyle bilinmeyen satıcılardan alışveriş yaptım ama ısrarla zor kurtardım paramı iadenizi yokuşa sürecekler moralinizi bozmak istemem ama durum bu şekilde o satıcıdan herhangi bir hayır gelirse bize de bilgi aktarın aksi takdirde evet 14 günlük bir cayma hakkınız var şartsız koşulsuz.
Ucuz diye aldım açıkçası. Yoksa MSI, Asus gibi markaların 2. el olsa da ürünlerini alacaktım. Fakat bilemedim. Hem sitede yılı var, hem oyu fazla. Ama şu net değil mi? Siz şöyle dediniz:
ben böyle bilinmeyen satıcılardan alışveriş yaptım ama ısrarla zor kurtardım paramı iadenizi yokuşa sürecekler
Satıcı istesin istemesin. Yani bana bu örnek yorumlardaki gibi cevap versin, ben yine de iade ediyorum dediğim zaman paramı sorunsuzca geri alırım, değil mi?

@Crownguard ve son olarak benim de şu anda bir monitör iade sürecim var mediamarktan aldım onlar bile sorun çıkartıcaklar gibi görünüyorlar yarın iade ellerinde olur bakalım iade olacak mı?

MediaMarkt bana yamuk yaparsa bu satıcı yamuğun kralını yapar.
Ucuz diye aldım açıkçası. Yoksa MSI, ASUS gibi markaların 2. el olsa da ürünlerini alacaktım. Fakat bilemedim. Hem sitede yılı var, hem oyu fazla. Ama şu net değil mi? Siz şöyle dediniz:

Satıcı istesin istemesin. Yani bana bu örnek yorumlardaki gibi cevap versin, ben yine de iade ediyorum dediğim zaman paramı sorunsuzca geri alırım, değil mi?

İşte bazı firmalar servis desteği gerekiyor deyip işi yokuşa sürüyorlar bu servis desteğinin olayı şu ürünü açtığınız ve kullandığınız için satıcılara göre o ürünün cayma hakkı artık yok kullanılamaz iade kabul edilemez bir duruma geliyor ama tüketici hakem heyeti gereğince şu an benim de sizinde bir hakkınız var iade talebinizin reddedilmesi durumunda haklarınızı arayabilirsiniz ama bu işlem 6 ay ve 1 yıla kadar sürebiliyor sis o başvuruyu yaptıktan 1 ay sonra aklınıza anakart bile gelmeyecek bu 2. seçenek THH başvurmak ama umarım THH olmadan çözersiniz şu anda bense monitör iadesi talep ettim ürünü sorunsuz paketleyip isterseniz size durumu sonucu anlatırim yarın.
Ucuz diye aldım açıkçası. Yoksa MSI, ASUS gibi markaların 2. el olsa da ürünlerini alacaktım. Fakat bilemedim. Hem sitede yılı var, hem oyu fazla. Ama şu net değil mi? Siz şöyle dediniz:

Ucuz diye ben enfiyat satıcısından sonda tek ürün kalmıştı monitör aldım adam ambalajı açık monitör kutusu paslanmış yırtıdk pırtık bir kutu geldi ve işin garip tarafıda moniyör 1256 saat kullanılmış satıcı ise LG'nin test ettiğini iddia etti belmi bu kaynaklıdır diye ama Allah aşkına çocukmu kandırıyorlar 0 ürünü servisde kullanarakmı satıyorlar bundan sonra iade talebi oluşturdum ilk talebim servis desteği gerekiyor diye red edildi ikinci kez gönderim sağladım kabul ettiler ben satıcıyı o kadar sıktımki hemen olay çözüldü şu an başka bir monitör aldım onda da sıkıntı yaşıyorum baktım iade reddedildi ben THH başvuracağım ama gönül isterki direk iade alsınlar iş uzamasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Silinen üye sizinki MediaMarkt'tan ama. İade süreci her türlü farklı olacaktır.

MediaMarkt ama bu köklü firma redderse sizin şansınız olmadığını aktarıyorum ve iade sürecinde bir fark olmayacaktır ticaret bakanlığının koyduğu yasalar belli firmaların kendince kullandığı geçerli sandığı yasalar var.
Şu an ürünü sipariş verdiniz mi?
@Crownguard
Sipariş etmişsiniz artık iş işten geçti bir problem yaşarsanız geçmiş olsun diyorum.

Şikayet Var'da birisi tehdit etti falan yazmış. Yok laptop aldım 2-3 saat batarya yazıyordu, 5 dakika sürüyor. Batarya değişimi istedim 137TL fatura geldi falan yazmış. Ne kadar doğrudur bilemem ama uğraşmak istemedim. Zaten daha siparişe konmamıştı. Hazırlanma kısmındaydı ben de iptal ettim.

Şikayet Var'da birisi tehdit etti falan yazmış. Yok laptop aldım 2-3 saat batarya yazıyordu, 5 dakika sürüyor. Batarya değişimi istedim 137TL fatura geldi falan yazmış. Ne kadar doğrudur bilemem ama uğraşmak istemedim. Zaten daha siparişe konmamıştı. Hazırlanma kısmındaydı ben de iptal ettim.

Ben yaşadım siz yaşamayın emin olun büyük bir sıkıntıdan kurtuldunuz. allahın izniyle bende yarın para iadesi alacağım.

İyi yapmışsın zaten bir sıkıntı olsa adam direk seni suçlayacak fotoğraftaki arkadaşlara yaptığı malum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı