Gizlilik odaklı web tarayıcısı ve eklenti önerisi

DuckDuckGo'nun Windows için tarayıcısı henüz yok. Eklentisi kullanılabilir ama varsayılan arama motorunu değiştirmemize izin vermiyor. Zaten yaptığı işlevleri uBlock eklentisi yapabiliyor.

Ben Firefox tarayıcısının yanında uBlock eklentisini öneririm. Gizlilik odaklı arama motoru olarak DuckDuckGo iyi bir seçim olur. Https Everywhere eklentisine artık gerek kalmadı. Tarayıcılar artık bağlantıları varsayılan olarak https'ye yükseltiyor.

Firefox veri toplama seçeneğini kullanıcıya bırakıyor. Dileyen veri akşını kesebiliyor. Mozilla bu konuda çok şeffaf ve kullanıcı odaklı. Nihayetinde bir vakfın tarayıcısı.
Evet ama default olarak açık olması bazı kullanıcıların canını sıkabilir şahsen ben artık sallamıyorum bile ama reklamlar kapalı :D

Opera gibi tarayicilar zaten Chrome altyapısi ile calisiyor Opera yerine Brave tercih edin kendi içinden reklam engellemesi ve tor ile sekme açma gibi özelliklere sahip ve Chrome ve Opera'ya gore daha hızlı.

Evet ama default olarak açık olması bazı kullanıcıların canını sıkabilir şahsen ben artık sallamıyorum bile ama reklamlar kapalı :D
Mozilla ürünlerine gözüm kapalı her şeyimi emanet ederim. Arkasında kâr amacı gütmeyen büyük bir vakıf ve açık kaynak topluluğu var. Ben de eski adıyla Mozillanlardan biriyim.

Brave, LibreWolf ya da Firefox.

Tavsiyem Brave ya da LibreWolf. Firefox maalesef kullanıcılar sorun yaşamasın diye çok fazla gizlilik odaklı ayarlar ile gelmiyor. LibreWolf'un sunduğu gizlilik yanında yetersiz kalıyor. Tabii diğer Chromium tarayıcılara göre daha iyi.

Ayrıca bağlantıdan kıyaslayabilirsin. Testleri sürekli güncel tutuyorlar.

Ungoogled Chromium maalesef gizlilik odaklı bir tarayıcı ile yarışacak düzeyde değil. Google hizmetlerinden arındırılmış olması yeterli değil. Sitelerin gizliliği hiçe sayan bazı işlemlerini engellemesi de gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı