Glorious Model D incelemesi

Zowie ec 2-b ve Zowie S2 modellerinden sonra 3 gün önce siparişini verdiğim Gloriorus model D bugün elime ulaştı. Mouse QP bilişim üzerinden aldım. QP bilişim hem ürün konusunda hem de kargo sürecinde gayet güzel ilgilendi. Önceki mouselarım Zowie EC2b ve S2 modelleri teknik açıdan ellerime uysada rahat edememiştim. Gloriorus model D teknik açıdan EC-2B'ye benziyor ve sağ el ergonomisi ile üretilmiş. Kutuyu açtığınızda mouse, yedek skatezler, gereksiz yazılı kağıtlar geliyor. Çok uzatmadan sade ve öz bir inceleme yapacağım.
Özellikler:
Sensör: Pixart® PMW-3360 sensörü.
Anahtar türü (ana): Omron® mekanik 20 milyon tıklama oranı.
Buton sayısı: 6.
Tıklanma: 20 milyon.
Maksimum izleme hızı: 250+ IPS.
Ağırlık: 68 gram (mat) ve 69 gram (parlak)
Mouse boyutu: 128 X 61/63/67 X 33/42 mm.
Hızlanma: 50 gram.
Maks DPI: 12.000.
Polling rate: 125/250/500/1000 HZ.
Kablo tipi: Yükselen kordon (Ultra esnek)
Bağlayıcı kablo türü: USB 2.0.
Kablo uzunluğu: 2 m / 6, 5 FT / siyah renk.
Skatez: G-skatez Premium / beyaz renk.
DPI: 400 (sarı), 800 (mavi), 1600 (kırmızı), 3200 (yeşil)
Glorius model D'nin 4 farklı seçenekte renkli modeli bulunuyor. Bunlar; Black matte (yumuşak ve mat), beyaz mat (yumuşak ve mat), siyah parlak (parlak ve yansıtıcı) ve beyaz parlak (parlak ve yansıtıcı). Ben alırken sorduğumda beyaz renklerde renk solması/değişmesi olabiliyor dendi. Siyah parlak renkte ise yüzeyin daha kaygan olduğu en uygununun siyah mat olduğu söylendi bende bu yüzden siyah mat rengi tercih ettim.
Mouse üzerinde RGB ışıklandırmalar mevcut. Dilerseniz programı indirip kendiniz ayarlayabiliyorsunuz ve ışıklandırma renk seçimi yapabiliyorsunuz. Program oldukça basit. Programı kendi sitesi üzerinden kolaylıkla indirebiliyorsunuz.
Mouse DPI ayarlamasını programsız kendiniz altındaki küçük tuşa bir iğne yardımıyla bastırarak değiştirebiliyorsunuz ya da mouse üzerinde scrol tuşunun hemen gerisinde bulunan tuşa basarak değiştirebiliyorsunuz. DPI 400 (sarı), 800 (mavi), 1600 (kırmızı), 3200 (yeşil) şeklinde. Dilerseniz program üzerinden de ayarlayabilirsiniz. Yani mouseu program olmadan da kullanabilirsiniz fakat polling rate ayarı yapmak için program gerekiyor. Mouse üzerinde 6 tuş bulunmakta olup isterseniz makro ataması yapabiliyorsunuz.
Mouse ergonomisi sağ el için tasarlanmış. Sağ elinize çok güzel bir şekilde oturuyor. EC2bden bir tık büyük Razer deatherdan bir tık küçük mouse diyebiliriz. Bence boyut bir tık daha küçük olabilirdi. Öncelikle üzerindeki deliklere değinmek istiyorum. Delikler sizi kesinlikle rahatsız etmiyor. Hissetmiyorsunuz bile. Gerçekten güzel bir malzeme kullanmışlar. Benim elim normalde terlerdi bu mouse sayesinde terlemesi kesildi. Elim terlediği zaman mouse hakimiyetini kaybediyordum mousepad bile ıslanıyordu. Bu mouse bana ilaç gibi geldi diyebilirim. Kablo vs. konusunu defalarca araştırdım ve mağazaya da ısrarla sordum. Bu model D ocak 2020 ortasında üretilmiş ve kablo tamamen yenisiyle değiştirilmiş ve ön tarafa yüksek şekilde takılmış. O konu da model o da bazı sorun yaşayanlar olmuş fakat benim de böylelikle içim rahat etti. RGB takıntısı olan biri değilim fakat bence gereksiz duruyor. Scroll tuşu mükemmel derecede sessiz ve konforlu aynı şekilde mouse sol ve sağ Click tuşları da son derece konforlu. Son olarak mouse ağırlık konusunda çığır açmış. 68 gram. Bileklerim asla yorulmuyor. Mouseu hissetmiyorsunuz bile.

Beğendiğim özellikleri:

1. Hafiflik.
2. Üzerinde delikli olması.
3. Terletmemesi.
4. Click ve scroll tuşlarının konforu.
5. Skatezleri.

Beğenmediğim özellikleri:

1. Bir iki tık daha küçük olabilirdi. Elbette herkesin el boyutuna göre değişir.
2. RGB gereksiz.

Genel olarak beğendim.

Adsız 2.png
Adsız3.png
IMG_3444.jpg
IMG_3445.jpg
IMG_3446.jpg
IMG_3447.jpg
IMG_3448.jpg
IMG_3449.jpg
IMG_3450.jpg
IMG_3452.jpg
IMG_3453.jpg
IMG_3456.jpg
IMG_3457.jpg
IMG_3458.jpg
IMG_3451.jpg
 
Teşekkürler, detaylı bir inceleme olmuş. Bazı sorularım var, poll rate yazılım olmadan default olarak kaç hz ile geliyor? ve level of distance ayarı var mı? var ise kaç kademeli?
 
1000 Hz ile geliyor. Teşekkür ederim. Bilgilendiyseniz ne mutlu bana.
LOD ayarı var.
2mm ve 3mm şeklinde.
2mm ve 3mm şeklinde.
 
Merhaba, şimdiye kadar fareyi kullandığınızı var sayarak memnun musunuz herhangi bir sorun filan oldu mu? Şu anda fiyatı 600 ₺ civarında fare model o dan beri dikkatimi çekiyor çok hoşuma gitti ama cesaret edemedim. Bir de içine bir şey kaçma ihtimali var böyle bir sorun yaşadınız mı?
 
@kashmar122 Hocam inceleme için teşekkürler, ben de bu fareyi satın almak istiyorum pençe tutuyorum ve elim 19.5- 20 cm civarı sizce uygun mudur ? Gidip deneme imkanım yok maalesef. 580 liraya nette buldum, değer mi sizce veya alternatif önerebilir misiniz ?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı