GM5 Plus telefonum bir anda kapandı açılmıyor açınca şarj yok deyip kapanıyor

Ali Efe sonmz

Hectopat
Daha fazla  
General Mobile GM 5 Plus telefonum bilmediğim bir nedenle bir anda şarjı yok gibi kapandı bataryayı değiştirdim ama yine de açılmadı.
Şarj oluyor ama dolmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
GM5 Plus'ın kronik sorunudur. Bu problemi bir kere yaşadıysanız, anakart değişmeden problem giderilmiyor. Anakart-işlemci bataryadan fazla akım çekiyor, batarya çok çabuk bitiyor ya da telefon ansızın kapanıyor. Bu da neredeyse ikinci el bir GM5 Plus parası demek güncel olarak. Problem bataryada değil, orijinal bataryasını takıp güç tasarrufu modunda idare edebildiğiniz kadar idare etmelisiniz.

General Mobile GM 5 Plus telefonum bilmediğim bir nedenle bir anda şarjı yok gibi kapandı bataryayı değiştirdim ama yine de açılmadı.
Şarj oluyor ama dolmuyor.
Ben GM5 PLUS sıfır alma gafletinde bulunmuştum. Daha 1 haftalıkken fark ettim ki telefonun şarj jackı yerinden oynuyor. Kablosunu tutarak hafiften oynatınca temas edip şarj etmeye başlamıştı. Ben de hemen garantiye sorununu yazarak gönderdim ve sağlam bir kaynak yapmışlar ki bir daha yerinden oynamadı. 3 ay sonra da 2. el olarak satmıştım, alan kişiye de arızasını bildirerek.
Böyle bir temassızlık varsa piliniz dolmaz. Şarjı o yüzden hemen bitecektir. Şarj yüzdesi kaç gösteriyor?

O modelde o sorun iki nedenden kaynaklanır:
Snapdragon 617 işlemcisi fazla akım çekiyor ve batarya o akımı veremediği için kendini kapatıyor.
Şarj girişi bozuk/bataryanın ömrü bitmiş.

O modelde o sorun iki nedenden kaynaklanır:
Snapdragon 617 işlemcisi fazla akım çekiyor ve batarya o akımı veremediği için kendini kapatıyor.
Şarj girişi bozuk/bataryanın ömrü bitmiş.
ben tamirciye götürdüm virüs girmiş falan dedi bende rom atmayı düşünüyorum
Ekran kartı veya anakart bozulmuş olabilir mi?

Tamirci öyle bir şey demedi
Ben GM5 Plus sıfır alma gafletinde bulunmuştum. Daha 1 haftalıkken fark ettim ki telefonun şarj jackı yerinden oynuyor. Kablosunu tutarak hafiften oynatınca temas edip şarj etmeye başlamıştı. Ben de hemen garantiye sorununu yazarak gönderdim ve sağlam bir kaynak yapmışlar ki bir daha yerinden oynamadı. 3 ay sonra da 2. el olarak satmıştım, alan kişiye de arızasını bildirerek.
Böyle bir temassızlık varsa piliniz dolmaz. Şarjı o yüzden hemen bitecektir. şarj yüzdesi kaç gösteriyor?

Şarj 0 görünüyor şarj ışığı yanıyor ama şarj etmiyor.
GM5 Plus'ın kronik sorunudur. Bu problemi bir kere yaşadıysanız, anakart değişmeden problem giderilmiyor. Anakart-işlemci bataryadan fazla akım çekiyor, batarya çok çabuk bitiyor ya da telefon ansızın kapanıyor. Bu da neredeyse ikinci el bir GM5 Plus parası demek güncel olarak. Problem bataryada değil, orijinal bataryasını takıp güç tasarrufu modunda idare edebildiğiniz kadar idare etmelisiniz.

Ben ROM atmayı düşündüm ama sizin dediğinizde mantıklı.
Fotoğrafını çekebilir misiniz?

Şu an çekemem.

ben tamirciye götürdüm virüs girmiş falan dedi bende rom atmayı düşünüyorum

Şarj 0 görünüyor şarj ışığı yanıyor ama şarj etmiyor.

Virus ile şarj olmama gibi bir sorun olacağını sanmıyorum. Telefonun içinde şarj jackta bir problem yoksa, bataryaya giden yollarda bir problem olabilir. Şarj sıfır görünüyor dediğinize göre büyük ihtimalle anakartta problem yok.
Garantisi yoksa anlayan bir tamirciye götürün. Malum her önüne gelen teknik servis yazarak telefon dükkanı açabiliyor. Hepsinin herşeyden anladığını düşünmeyin derim.

Hatta garantisi olmadan da, Telpa tarafından tamiratının ücretli olarak yapılmasını isteyebilirsiniz. Aşağıdaki adresten sıkça sorulan sorular bölümünden bilgi alabilirsiniz.

Virus ile şarj olmama gibi bir sorun olacağını sanmıyorum. Telefonun içinde şarj jackta bir problem yoksa, bataryaya giden yollarda bir problem olabilir. Şarj sıfır görünüyor dediğinize göre büyük ihtimalle anakartta problem yok.
Garantisi yoksa anlayan bir tamirciye götürün. Malum her önüne gelen teknik servis yazarak telefon dükkanı açabiliyor. Hepsinin her şeyden anladığını düşünmeyin derim.

Hatta garantisi olmadan da, telpa tarafından tamiratının ücretli olarak yapılmasını isteyebilirsiniz. Aşağıdaki adresten sıkça sorulan sorular bölümünden bilgi alabilirsiniz.

Teşekkür ederim :)
deneyeceğim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı