Arkadaşlar merhaba. Geçen gün hasta kafayla yanlışlıkla RAT dosyası indirdim; Gmail ve diğer hesaplarım çalındı. Bazılarını kurtardım ama Roblox, Discord ve Google hesabını kurtaramadım. Tek Discord ve Roblox’u da geri alsam bana yetecek. Discord’u geri kurtarmaya çalıştığımda galiba çalan kişide girmemiş; şifremi, mailimi yazıyorum, şifre doğru ama “sıfırlayın” diye uyarı çıkıyor. Giremediğim için “şifremi unuttum”a tıklıyorum, kod geliyor; mail erişimim olmadığı için SMS istiyorum, SMS geliyor fakat sıfırlama linkini maile atıyor. Bunu mail atarak bildirdim fakat “hesap sahipliğini doğrulayamıyoruz” diyorlar. SMS olarak da atmıyorlar. Robloxtada hesap şifresi aynı ama onda da 2 aşamalı doğrulama kodu maile gidiyor ve kendince doğrulama kodları da eklemiş; numaram da değişmiş galiba. “SMS gönder” diyorum, göndermiyor; ya da numara üzerine aratma yaptığımda “bağlı hesap bulunamıyor.” Roblox’a mail atıyorum; adamlar ilk mailde son satın alım dekontunu istediler. Buldum, attım; kabul etmediler. Başka mailde “kanıt maili” gibi bir şey yolladılar; hesaba bağlı olan kimliğimle son ödeme dekontunu attım, yine “onaylayamıyoruz” dediler. Kısacası hiçbiri yardımcı olmuyor. Google hesabında zaten Google’a mail atma diye bir şey yok; kurtarma bölümüne gidiyorum, çalan kişi şifreyi değiştirdi. Son şifreyi giriyorum; kurtarma mailiyle telefon numarasını değiştirmiş, bir de Google Auth eklemiş. “Başka bir yöntem dene” diyorum; kısacası o da yardımcı olmuyor.
Bunu çalan grup bir kısmını Discord’dan ekran açarak yaptılar. Instagram hesabıma girerek arkadaşlarıma yazdılar; ama girdiklerinde hesaba giriş yapılı olan cihazlara baktım, giren kişinin Uşak’ta olduğu gözüküyordu. Item satış hesabıma da girmişti; orada giriş yapan IP adresleri gözüküyordu ve IP adresini arattığımızda konumu tam olarak gözüküyordu — yine Uşak’ta çıkıyordu. Kısacası VPN açmaya bile uğraşmamışlar.
Dostlar, kısacası ben bu hesapları nasıl kurtarırım ya da bu kişiyi şikâyet edebilir miyim? Sonuçta tam konumu, IP’si elimde. Yardımcı olursanız çok sevinirim.