Gmail'den tehdit edilmek

Anladım çok teşekkürler. Yani depolama birimlerinde kalıcı bir şekilde kalamaz değil mi ?
Yok hocam. Bu işlerden biraz anlıyorum. O virüs birkaç saniye içinde sizin bütün bilgilerinizi alıp karşı tarafa yolluyor ve işi bitiyor. Format attıysanız daha bir şey olmaz. Rahat olun. Bir daha korsan bir şey indirmemeye çalışın, indirecekseniz taratıp öyle tıklayın.
 
Resmen sizden para istiyor. Hemen emniyete gidin ve o dolandırıcıyı şikayet edin, adresini bulurlar.

Emniyete yaklaşık 6-7 ay önce verdim dava da ettim fakat çok çabuk sonuçlanmıyor.

Birkaç tane güvenilir antivirüs programı indir, format falan at düzelmezse disk değişimine kadar gidebiliyor ciddi mesele bunlar, başıma gelmişti bir yerde bir şeyi indirmiştim. Bilgisayara virüs bulaşmıştı sırasıyla her dosyayı başka bir dosya türüne dönüştürüp bozuyordu adı da aşırı değişik bir şeydi internette falan hiçbir yerde yoktu sonra birkaç tane antivirüs programı (en iyilerinden) indirdik tarattık falan ama silemediler virüsü sonra format attık 2 kez ama diske yerleşmiş sanırsam format atsak da yine oluyordu sonunda yeni disk aldık her şey gitti ama virüs de gitti rahatladı hem PC.

Yeni bir SSD alıp garantiye alacağım işimi sanırım teşekkürler.
 
Emniyete yaklaşık 6-7 ay önce verdim dava da ettim fakat çok çabuk sonuçlanmıyor.
Olay yurtdışı tabanlı olduğundan çok hızlıca sonuçlanmaz. Mahkeme falan da çok uğraşmaz. Türkiye içinden olsa hemen kolayca halledilebilir bir şeydi. Siz şu adımları uygularsanız pek bir sorun çıkmaz ileride;

-Format atmak.
-Tüm maillerinizin şifresini değiştirmek ve 2 faktörlü doğrulama açmak.
-Çalınan bilgileriniz arasında kredi/banka kartınız var ise kullanıma veya online işlemlere geçici/kalıcı olarak kapatmak.
-Bilgisayara internetten dosya indirirken virustotal.com'dan aratmak.
 
Hocam Amazon bilgilerinizi sızdırdığına göre suçlu bu durumda, ondan da şikayetçi oldunuz mu?

Siz tekrar şikayetçi olun bunlar hep kanıt, yarın dava durumunda dosyanıza eklenecek belgelerdir.

Amazon'u zaten dava ettim aynı zamanda kredi kartımdan herhangi bir doğrulama kodu olmadan 2000 TL çekildiği için bankayı da dava ettim banka 2000TL'yi geri ödedi.

Ayrıca belirtmemde fayda var Amazon burada suçlu durumda değil. Bilgilerimi benim bilgisayarımdan aldıkları için tabii ki ben suçluyum burada. Amazon tarafından herhangi bir sızma yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı