Gmail'e gelen linke tıkladıktan sonra ne yapılmalı?

Ben telefona komple format attım.modeme de format atayım mi..Kaspersky

Modem ya da router cihazını sıfırlamaya gerek yok, zaten telefonu fabrika ayarlarına getirmişsiniz.
Anladım.ağ ayarlari format atınca kendisi sıfırlanmış olmuyor mu zaten . Tekrar ağ ayarlarını mi sifirlam
Modem ya da router cihazını sıfırlamaya gerek yok, zaten telefonu fabrika ayarlarına getirmişsiniz.
Anladım.tele format attığım için tekrardan ağ sıfırlama gerek yok sanırım değil mi.format atmadan önce googlede kayıtlı şifrelerim vardı format atınca silinmiş zaten

Telefonu, fabrika ayarlarına geri çevirdiyseniz, telefonunuzdaki tüm içerik ve ayarlar silinir ve isterseniz kullandığınız buluttan veriler geri alınır.

Sanırım Android tabanlı bir telefon kullanıyorsunuz, eğer kullanıcı adı/e-posta ve şifreleriniz Google tarafında saklanıyorsa, telefonunuzda Google oturumu açtığınızda, verileriniz tekrar telefona aktarılır. Yani, verilerinizin yedeği bulutta olduğu için silinmez.

Bundan sonra sıfırlama işlemi yapmanıza gerek yok, ancak Android tabanlı telefonunuzda Kaspersky ürünü olan 'anti-virus' uygulamasını barındırmanız da fayda var.

Evet Android . Çok teşekkürler. Kaspersky antivirüs Google olayda yok bulamadim

Evet Android . Çok teşekkürler. Kaspersky antivirüs Google olayda yok bulamadim

Rica ederim, Kaspersky bir Rus kökenli güvenlik yazılımı geliştiren şirket olduğu için Google Play platformundan kaldırılmış olmalı, bu nedenle şirket; harici olarak APK yükleme rehberini yayımlamış ama artık ücretli mi yoksa ücretsiz sürümü mü bilemiyorum, dilerseniz kontrol edersiniz.

Rehber:
How to install and activate Kaspersky apps on Android

Uygulama APK dosyası (193 MB):
How to download Kaspersky apps on Android and iOS

Yok ben artık linklere tiklamiyom hocam .. Teşekkürler öneriniz için

Telefona format atmanız güvenlik için iyi olmuş. Ayrıca bu tip linklerden bulaşan virüsler genelde yüksek riskli oluyor. Trojan, Ransomware veya malware gibi. Ama kimlik işi abartı olmuş.

Telefon ve bilgisayarınızda Kaspersky veya Bitdefender antivirüs kullanmanızı öneririm. Siz yanlışlıkla indirseniz bile bunlar güçlü antivirüsler oldukları için hemen karşı tepki göstereceklerdir.
Kaspersky Plus 3 cihaz aboneliği 453 TL.
Bitdefender İnternet Security 3 cihaz aboneliği ise 656 TL'dir.
Bunlar bizim forumda önerdiğimiz iyi antivirüsler. ESET de önerirdim ama 2000 TL civarında yıllık para istiyor gerçekten çok pahalı. Aşağıda kendi ürün linklerini bıraktım inceleyebilirsiniz. Bu foruma virüslü link atmak yasak yani ben size zararlı link atmayacağım merak etmeyin. Amacımız yardımcı olmak.
Eğer ücret ödeyemem derseniz ücretsiz öneri verebilirim. Kendim ücretsiz ürünler kullanıyorum.

Genelde SMS ile gelen linkler manueldir. Yani sizi kumar sitesine yönlendirip kredi kartı girmenizi ister. İnternette bulaşabilen zararlı reklam virüsüdür veya istenmeyen yazılımdır. Uygulama indirirseniz iş farklı tüm virüsler çıkabilir şansınıza. Ancak normal mobil gezintide reklam virüsü çok görülür. Mail yoluyla gelenler ise asla hayra alamet değildir. Genelde Ransomware, malware, RAT, backdoor tarzı ciddi virüslerdir. Ruhi çenetin olayını hatırlayın. İllaki istisnai durum olabilir ama benim forumda geçirdiğim 3 senede çoğunlukla insanlara bu tipler denk gelmiş. Bu yüzden 2 şey mutlaka yapılmalı.

Telefonda ve bilgisayarda dahili reklam engelleyici olan Brave gibi arama motorları kullanılmalı.
Telefon ve bilgisayarda aktif antivirüs programı bulunmalı.

Son düzenleme:
Ben ücretsiz avg kullaniyordum zaten. hic bı tepki vermedi. Ya da indirmeyi iptal ettiğim için mi olmadı bilmiyorum.Avg yi sil
Ücretli almayı düşünüyorum. Ama 400 üstü beni zorlar. Avg avast inceledim yıllık 29 TL diyor. İş gorur mu sizce

AVG inmediği için görmedi. Aslında boşuna bu kadar uğraştınız. Bende Avast varken eicar testi yapıyordum ve dosya indikten sonra görüyorlar. Yıllık 400 TL sadece 1 cihaz mı yoksa 3 cihaz mı? Yani bilgisayarı da katalım mı?

Hocam eicar testi nasıl oluyor.avasta mi bağlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…