Gmail'e gelen linke tıkladıktan sonra ne yapılmalı?

Hocam eicar testi nasıl oluyor. Avasta mi bağlı.

Bu siteden 3. ve 4. linkleri download a basarak indiriyorsunuz. Bu eicar Avrupa tarafından geliştirilen bir test dosyası. Antivirüsler bunu zararlı olarak görüyor ve siliyor ancak zararlı değil. Sadece test amaçlı üretildi.

Bu siteden 3. ve 4. linkleri download a basarak indiriyorsunuz. Bu eicar Avrupa tarafından geliştirilen bir test dosyası. Antivirüsler bunu zararlı olarak görüyor ve siliyor ancak zararlı değil. Sadece test amaçlı üretildi.
Anladım hocam teşekkürler yardımlarınız için. Ben Google Play'den Avast premium düşünüyorum. Tekrar teşekkürler 🙏

Anladım hocam teşekkürler yardımlarınız için. Ben Google Play'den Avast premium düşünüyorum. Tekrar teşekkürler 🙏

Avast pek başarılı değil. Siz 400 TL bütçede 1 cihaz için mi kurulum yapacaksınız 3 cihaz için mi? Ona uygun başarılı bir ürün önerebilirim. İstemezseniz yine de Avast alabilirsiniz kendi tercihiniz.

Telefona format atmanız güvenlik için iyi olmuş. Ayrıca bu tip linklerden bulaşan virüsler genelde yüksek riskli oluyor. Trojan, Ransomware veya malware gibi. Ama kimlik işi abartı olmuş.

Telefon ve bilgisayarınızda Kaspersky veya Bitdefender antivirüs kullanmanızı öneririm. Siz yanlışlıkla indirseniz bile bunlar güçlü antivirüsler oldukları için hemen karşı tepki göstereceklerdir.
Kaspersky Plus 3 cihaz aboneliği 453 TL.
Bitdefender İnternet Security 3 cihaz aboneliği ise 656 TL'dir.
Bunlar bizim forumda önerdiğimiz iyi antivirüsler. ESET de önerirdim ama 2000 TL civarında yıllık para istiyor gerçekten çok pahalı. Aşağıda kendi ürün linklerini bıraktım inceleyebilirsiniz. Bu foruma virüslü link atmak yasak yani ben size zararlı link atmayacağım merak etmeyin. Amacımız yardımcı olmak.
Eğer ücret ödeyemem derseniz ücretsiz öneri verebilirim. Kendim ücretsiz ürünler kullanıyorum.

Genelde SMS ile gelen linkler manueldir. Yani sizi kumar sitesine yönlendirip kredi kartı girmenizi ister. İnternette bulaşabilen zararlı reklam virüsüdür veya istenmeyen yazılımdır. Uygulama indirirseniz iş farklı tüm virüsler çıkabilir şansınıza. Ancak normal mobil gezintide reklam virüsü çok görülür. Mail yoluyla gelenler ise asla hayra alamet değildir. Genelde Ransomware, malware, RAT, backdoor tarzı ciddi virüslerdir. Ruhi çenetin olayını hatırlayın. İllaki istisnai durum olabilir ama benim forumda geçirdiğim 3 senede çoğunlukla insanlara bu tipler denk gelmiş. Bu yüzden 2 şey mutlaka yapılmalı.

Telefonda ve bilgisayarda dahili reklam engelleyici olan Brave gibi arama motorları kullanılmalı.
Telefon ve bilgisayarda aktif antivirüs programı bulunmalı.

Ufak bir not düşmek isterim, Brave ve benzeri tarayıcılar mikro 'madencilik' tabanlıdır. Reddit'de birçok konu da bu açığa çıkarılmış olup, tarayıcının gelirinin-paylaşıldığı model olarak sunuluyor.

Ben Yandex Browser kullanıyorum ve bu zamana kadar kullandığım en zengin özellikli ve az RAM tüketen bir tarayıcı

Ufak bir not düşmek isterim, Brave ve benzeri tarayıcılar mikro 'madencilik' tabanlıdır. Reddit'de birçok konu da bu açığa çıkarılmış olup, tarayıcının gelirinin-paylaşıldığı model olarak sunuluyor.

Ben Yandex Browser kullanıyorum ve bu zamana kadar kullandığım en zengin özellikli ve az RAM tüketen bir tarayıcı

Telefonda Firefox, Brave ve Opera iyi reklam engelleyici sunar. Opera yüzde 70 civarını engeller. Brave kendi kalkanı ve Firefox uBlock desteğiyle yüzde 90'dan falzasını engeller. Bu yüzden bu ikisini kullanabiliriz. Ben Brave kullanıyorum. Yandex bana fazla eski geliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı