Telefona format atmanız güvenlik için iyi olmuş. Ayrıca bu tip linklerden bulaşan virüsler genelde yüksek riskli oluyor. Trojan, Ransomware veya malware gibi. Ama kimlik işi abartı olmuş.
Telefon ve bilgisayarınızda Kaspersky veya Bitdefender antivirüs kullanmanızı öneririm. Siz yanlışlıkla indirseniz bile bunlar güçlü antivirüsler oldukları için hemen karşı tepki göstereceklerdir.
Kaspersky Plus 3 cihaz aboneliği 453 TL.
Bitdefender İnternet Security 3 cihaz aboneliği ise 656 TL'dir.
Bunlar bizim forumda önerdiğimiz iyi antivirüsler. ESET de önerirdim ama 2000 TL civarında yıllık para istiyor gerçekten çok pahalı. Aşağıda kendi ürün linklerini bıraktım inceleyebilirsiniz. Bu foruma virüslü link atmak yasak yani ben size zararlı link atmayacağım merak etmeyin. Amacımız yardımcı olmak.
bitdefender.com.tr
Kaspersky Plus antivirüs, cihazlarınız için virüslere, kötü amaçlı yazılımlara, fidye yazılımlarına, oltalama saldırılarına ve çevrimiçi tehditlere karşı gerçek zamanlı koruma sağlar. Windows, Mac, Android ve iOS ile uyumludur.
www.kaspersky.com.tr
Eğer ücret ödeyemem derseniz ücretsiz öneri verebilirim. Kendim ücretsiz ürünler kullanıyorum.
Genelde SMS ile gelen linkler manueldir. Yani sizi kumar sitesine yönlendirip kredi kartı girmenizi ister. İnternette bulaşabilen zararlı reklam virüsüdür veya istenmeyen yazılımdır. Uygulama indirirseniz iş farklı tüm virüsler çıkabilir şansınıza. Ancak normal mobil gezintide reklam virüsü çok görülür. Mail yoluyla gelenler ise asla hayra alamet değildir. Genelde Ransomware, malware, RAT, backdoor tarzı ciddi virüslerdir. Ruhi çenetin olayını hatırlayın. İllaki istisnai durum olabilir ama benim forumda geçirdiğim 3 senede çoğunlukla insanlara bu tipler denk gelmiş. Bu yüzden 2 şey mutlaka yapılmalı.
Telefonda ve bilgisayarda dahili reklam engelleyici olan Brave gibi arama motorları kullanılmalı.
Telefon ve bilgisayarda aktif antivirüs programı bulunmalı.