God of War (2018) çok sıkıcı

@TavukluDinozor oyuna 3. kez başladım ve hiç sıkılmadan tüm yan görevleri yaparak ilerliyorum ben PlayStation'da oyunu platinledim bence oyunu silmek büyük hata olur ilerlemeye devam et çok zevk alacağına eminim oyunun oynanışı hikaye anlatımı müzikleri gerçekten harika hele o müzikler öyle yerlerde giriyor ki tüylerin diken diken oluyor. Dövüşteki o tatminkar his ve müthiş animasyonlar birleşince ortaya efsane bir iş çıkıyor.
 
God of War dediğin çünkü kaos bıçaklarıyla olur. Baltayla, kazmayla, okla olacak iş değil. Dolayısıyla oyunun o efsanevi tadı bu seride bence de yok ama Ragnarök oyununda olacak. 🥳
 
Kişiden kişiye değişen zevk meselesi. Benim gözümde serinin en sevdiğim oyunu olan God of War 2 ile aynı güzellikte. Yunan mitolojisinin havası belki daha iyiydi ama bu oyun da özellikleri, oynanışı ve hikayesiyle bir bütün olduğundan hiçbir yerden açık vermiyor, yavaş ilerlemesine takılmadan keyfini çıkar. Gow 2'yi defalarca bitirmiş olmasam ikisini birbirinden zor ayırt ederim. Şu anda tercihim 2018.
 
Ben tüm ama tüm God of Warları oynadım. En çok Ghost of Sparda'tan zevk aldım. Bundan o zevki asla alamadım. Çok yavaş ilerliyor gibi. Aksiyonu alamadım. Sinematikleri çok iyiydi. Hatta kılıçlarımızı aldığımız yerde aşırı adrenalin bastı. Kullandığımda eski günlere döner gibi oldum. Ama sonra kontroller ve combat tüm zevkimi kırdı.
Kontroller ve combat tüm zevkini kırdı mı?! Bu oyunun türü sana hitap etmiyor olabilir yada kombat sisteminin derinine inememiş olabilirsin. Gow 2018'in bence inanılmaz tatmin edici olan, oyun ilerledikçe sürekli gelişen ve genişleyen kombat sistemini beğenmeyen birini ilk kez görüyorum.
 
Öncekilerin tadını bekliyorsanız çok yanlış noktadasınız hocam. Bu oyun önceki üç oyuna nazaran çok daha sakin ama daha oturaklı bir oyun. Eğer 6-7 saatte dahi sizi sarmadıysa sonradan saracağını zannetmem, size hitap etmemiş demek. İade etmeyi deneyin, en azından 300 TL ile başka seveceğiniz bir oyuna bakarsınız.
 
Kaos bıçakları açılıyor oyun ilerledikçe.
Benim gördüğüm genelde balta ile oynanıyor. Ve Kratos bıçakları kullanmayacağına dair söz veriyor ve sadece bir yerde kullanmıyor mu? Kitabını da okumuştum orada da öyle geçmişti?
Dediğiniz doğruymuş. Halbuki kitapta böyle geçmiyordu. Özür dilerim.
 
Dostlar, God of War 2018 PC versiyonu çıktığından beri oynuyorum. Ortalama 6-7 saat civarı oynadım. Fakat oyun çok sıkıcı olmaya başladı. Hikaye ilerlemiyor gibi. Şu an bulunduğum bölüm kara sisin içinden geçtikten sonra dağın kalbinde bulunduğumuz bölüm. Oyunu silmeyi düşünüyorum. Sizce devam etmeli miyim? Ne zamandan sonra hikaye açılmaya başlıyor? 300 TL verdim boşa gitmesini istemiyorum. Önceki oyunlarda sürekli hikayenin içindeydik. Sürekli boss savaşları vardı hikaye hızlı ilerliyordu ve çok zevk almıştım fakat bunda onu göremiyorum.
O kısımda bulmaca çözme çok var, oyüzden sıkılmış olabilirsiniz. İlerleyin hocam neler neler olacak daha. Ayrıca amaç karımızın küllerini dağa dökmek değil. Atreus'un annesi kratos ve atreus'u baba oğul bir yolculuğa gönderip aralarındaki bağı kuvvetlendirmek ve ragnarök geldiğinde hazır olmalarını sağlamak için vasiyetinde bunu istedi. Külleri dökmek işin bahanesi yani, hikayenin odağı baba oğul ilişkisi. Kratos evlat sevgisini öğrenirken Atreus da kratos'dan bilgeliği, disiplini, hayatta kalmayı, merhameti, savaşmayı ve en önemlisi tanrı olduğu için her istediğini yapamayacağını öğreniyor. Hikaye boyunca da büyük karakter gelişimi gözleniyor. Yani bu eskisi gibi süper epik tanrılardan intikam alma hikayesi değil ama belki ragnarök'da olaylar olabilir.
 

Geri
Yukarı