God of War 90 FPS'de kasıyor

Düşün ve Bul

Decipat
Daha fazla  
Ya abi ben şeyi anlayamıyorum alakasız ama biraz,
Ben God of War 70-90 FPS alıyorum kasıyor 100 de oluyor ama kasıyor hissiyatı var. Panelden yaptigini dusunuyorum laptopum Acer Nitro 5.
Ekran 144 Hz 25 ms ondan mı oluyor bilmiyorum ama gercekten kasiyor 60 FPS olunca daha da kasıyor anlamıyorum.

%FPS değerleri nedir? Akıcılık sadece FPS ile alakalı değil. 25MS'de gerçekten fazla.

Ya abi ben şeyi anlayamıyorum alakasız ama biraz,
Ben God of War 70-90 FPS alıyorum kasıyor 100 de oluyor ama kasıyor hissiyatı var. Panelden yaptigini dusunuyorum laptopum Acer Nitro 5.
Ekran 144 Hz 25 ms ondan mı oluyor bilmiyorum ama gercekten kasiyor 60 FPS olunca daha da kasıyor anlamıyorum.

Bu sorun her monitorde var destekledigi Hz altına düşünce kasma hissi veriyor bende bundan nefret ediyorum ama maalesef çözümü yok bunun. V-Sync aç bir de öyle dene biraz gitme ihtimali var.

V-Sync'nin işe yaraması için FPS'in monitörün Hz'sinden yüksek olması lazım, muhtemelen drop yiyorsunuz, sisteminizi de tam olarak yazar mısınız?

144hz panelde V-Sync açması bir şeyi değiştirmez FPS 144'den fazla olsa tamam ama FPS 144'e yakın bile değil V-Sync nasıl sabitlesin FPS'i? Eğer mümkünse Afterburner ile oyun içi test sonuçlarını paylaşırsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.

MSI Afterburner kullanarak Ayarlar>Monitoring>Frametime soldaki tiki açın ve alttan show in OSD tikini açıp graph olarak değiştirin. Oyuna girdiğinizde sol üstteki çizginin düz olması gerekiyor eğer düz değil de çok inişli çıkışlı ise sorun monitörden değil oyundandır.

Dosya Ekleri

• framtime.PNG
    framtime.PNG
    27 KB · Görüntüleme: 71
144Hz panelde V-Sync açması bir şeyi değiştirmez FPS 144'ten fazla olsa tamam ama FPS 144'e yakın bile değil V-Sync nasıl sabitlesin FPS'i? Eğer mümkünse Afterburner ile oyun içi test sonuçlarını paylaşırsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.

V-Sync kasma hissini ve yırtılmaları azaltır kimse V-Sync sabitler dememiş zaten düzgün okursan anlarsın.

V-Sync kasma hissini ve yırtılmaları azaltır kimse V-Sync sabitler dememiş zaten düzgün okursan anlarsın.

Zaten yırtılmalar FPS düşük olduğunda değil FPS monitörün kare hızından yüksek olduğunda ortaya çıkar, eğer monitör Hz'sini 60'a alıp V-Sync açmazsa kasma hissini de engellemez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı