God of War PC sürümünde gerçekten bellek sızıntısı var mı?

Jonathan North

Megapat
Katılım
1 Eylül 2013
Mesajlar
8.499
Makaleler
1
Çözümler
90
Yer
Istanbul
Herkese selam, geçtiğimiz haftada bazı kullanıcılarda gördüğüm ve 'Out Of Memory' şeklindeki Memory Leak olasılığı üzerine hata alanların konularını görünce oyunu bir de kendim deneyimlemek istedim ve bugün itibarıyle de oyunu adamakıllı oynama fırsatı buldum desem yalan olmaz. Dürüst olmak gerekirse yaklaşık 2.5-3 saat civarı bu oyunu oynamama rağmen gördüğüm en yüksek RAM kullanımı 14.2 GB civarında seyredip büyük yılanın denizin ortasından çıktığı sahne en çok belleği sömüren kısımdı. Tabii buraya gelmeden önce rahat bir 2/2.5 saat zamanım geçmiştir, kayıkla gezerken vs yağ gibi akıyor oyun hiçbir sorunla vs de karşılaşmadım hatta kayıkla ruhlara yardım ettiğimiz mini alanlara seyahat ederken RAM kullanımı 12/13 GB'lara kadar boşaltma bile yaptı ancak hiçbir zaman tamamen dolduğunu görmedim. Bilmiyorum bu 16 GB bile doldu diyen arkadaşlar bir oturuşta kaç saat oynuyor bu oyunu 👀 varsa bir hata veya bellek sızıntısı Update ile düzeltilir ileride diye düşünüyorum. PC başında kalkmadan 5-6+ saat oyun oynamaya dayanamadığım için bilemiyorum açıkçası 😄 Sizlerde durum nasıl arkadaşlar?

Oyunu oynadığım sistemin özellikleri:

Intel i7 8700
ASUS GTX 1060 6 GB (2 GHz Core + 9.4 Gbps Memory) - 471.68 NVIDIA Game Ready Driver
16 GB DDR4 CL16 3200 MHz (2x8)
Windows 10 21H2.
 
Son düzenleme:
14.8GB RAM kullanımı bana çok geldi bende baktım değerlere 8GB'a bile çıkmadı kullanım.
Hocam o VRAM kullanımı olmasın? Oyuna continue dedikten sonra açılan sahnedeki kullanım 7.6 GB sadece, çok geçmeden bir 10-15 dk sonra 8GB'ı rahat geçiyor zaten, ama eğer gerçekten RAM'den bahsediyorsanız çok tuhaf..
 
Hocam o VRAM kullanımı olmasın? Oyuna continue dedikten sonra açılan sahnedeki kullanım 7.6 GB sadece, çok geçmeden bir 10-15 dk sonra 8GB'ı rahat geçiyor zaten, ama eğer gerçekten RAM'den bahsediyorsanız çok tuhaf..
Şimdi baktım ortalama 8GB RAM kullanıyor bazı durumlarda artabilir ama 14.2 de biraz fazla gibi geldi.
 
Bu sorunlar zaten güncelleme ile çözüldü.
  • Fixed a UI issue that was causing a small memory leak
Konsoldan port olan birçok oyunun kaderi.
Oyuna konsol portu diyemem. Bence optmizasyonu gayet iyi. Bugün 8K'da oynayıp video kaydettim.
 
Herkese selam, geçtiğimiz haftada bazı kullanıcılarda gördüğüm ve 'out of Memory' şeklindeki Memory leak olasılığı üzerine hata alanların konularını görünce oyunu bir de kendim deneyimlemek istedim ve bugün itibarıyla de oyunu adamakıllı oynama fırsatı buldum desem yalan olmaz. Dürüst olmak gerekirse yaklaşık 2.5-3 saat civarı bu oyunu oynamama rağmen gördüğüm en yüksek RAM kullanımı 14.2 GB civarında seyredip büyük yılanın denizin ortasından çıktığı sahne en çok belleği sömüren kısımdı. Tabii buraya gelmeden önce rahat bir 2/2.5 saat zamanım geçmiştir, kayıkla gezerken vs yağ gibi akıyor oyun hiçbir sorunla vs de karşılaşmadım hatta kayıkla ruhlara yardım ettiğimiz mini alanlara seyahat ederken RAM kullanımı 12/13 GB'lara kadar boşaltma bile yaptı ancak hiçbir zaman tamamen dolduğunu görmedim. Bilmiyorum bu 16 GB bile doldu diyen arkadaşlar bir oturuşta kaç saat oynuyor bu oyunu 👀 varsa bir hata veya bellek sızıntısı Update ile düzeltilir ileride diye düşünüyorum. PC başında kalkmadan 5-6+ saat oyun oynamaya dayanamadığım için bilemiyorum açıkçası 😄 sizlerde durum nasıl arkadaşlar?

Oyunu oynadığım sistemin özellikleri:

Intel i7 8700.
ASUS GTX 1060 6 GB (2 GHz Core + 9.4 Gbps Memory) - 471.68 NVIDIA Game Ready driver.
16 GB DDR4 CL16 3200 MHz (2x8)
Windows 10 21h2.

15.2 GB kullanım oldu oyuna restart atmak zorunda kaldım.
GTX 1650.
i3 10100F.
 

Hocam oyunu korsan olarak oynuyorum :) ilk gün güncellemesi ile birkaç sorun çözülmüş diye duydum. Korsan oyuna bu güncellemeyi kurmuştum. Oyunu maksimum 2 saat oynamışımdır. Original ayarlarda 14 GB RAM kullanımlarına kadar gördüm. 15'e çıktığını hiç görmedim ama.
 

Geri
Yukarı