God of War: Ragnarok ESC basıp tekrar başlatınca çöküyor

İşletim sistemi
Windows 11

Spikexz

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
Rtx 4050
İşlemci
Ryzen 7 7735HS
Herkese iyi Sosyaller, 3 gün önce GowR'ın Steam sürümünü satın aldım. Ancak oyunu oynarken karlı diyarda ekran kartım Ultra grafiklerde fg ve DLSS açık 100 FPS alabiliyordu. Karlı diyarı geçtikten sonra kayığa bindiğimde bir sorunla karşılaştım. ESC ile oyunu durdurup tekrar başlattığımda texturelar bozuluyor oyun 3 FPS'ye düşüp donuyor ve çöküyor. İlk önce 6 GB VRAM kaynaklı olduğunu düşünüp grafikleri en düşüğe aldım ancak hala bu sorunu yaşayıp crash yiyorum. Oyunu durdurmadan oynarsam böyle bir şey olmuyor ama ESC'ye basıp tekrar açarsam oyun yavaşlıyor ve yine çöküyor. Siz de yaşıyor musunuz çözümü nedir?

Bilgisayar portunda bazı sorunlar mevcut. 6 VRAM altı kullanmak crashlere ve sorunlara yol açabilir diye not düşmüşlerdi. Çökme yaşanırken ekran kartı işlemci vb. parçalarda herhangi bir sorun oluyor mu? Oyundan mı yoksa sistemden mi kaynaklı onu öğrenmemiz lazım bence. Ancak şahsi fikrim oyun sorunlu diyor. Olmadı bu sorun hakkında ticket at firmaya veya internetten araştır

Oyunla ilgili olduğunu düşünüyorum 6 GB VRAM ile Cyberpunk 2077, God of War 2018, Ghost of Tsushima ve Black mhyth Wukong da böyle bir şey hiç yaşamadım PC kaynaklı değil yeni yamaları bekleyeceğim. PC komple değil oyun donuyor ve çöküyor.

Az biraz bir araştırma yaptım. Farklı oyunlarda aynı soruna sahip oyuncuların ya ekran kartı sürücülerini değiştirdikten sonra, ya da FPS'i sabitledikten sonra düzelmeler olduğunu söylemiş. Aynısını deneyebilirsin.

Hocam bi FG kapatıp bakar mısınız? FG bazen bozulabiliyor.

Hocam bir fg kapatıp bakar mısınız? Fg bazen bozulabiliyor.

Evet hocam fg ile alakalı olduğunu düşündüm kapatınca oyun kırılmaya başlıyor. Sonra açmak zorunda kalıyorum kasma gibi değil 70 80 FPS ama kırılma var. Siz fg kapalı kırlmayı çözdünüz mü?

AMD fgnin daha iyi çalıştığını söylüyorlardı. NVIDIA DLSS ile olan sorunlar en son güncellemede düzeltilmişti diye biliyorum.

AMD fgnin daha iyi çalıştığını söylüyorlardı. NVIDIA DLSS ile olan sorunlar en son güncellemede düzeltilmişti diye biliyorum.

AMD fg ile de aynısını yaşadım. Ama biraz daha iyi çalışıyordu. Yine donuyor ama daha az takılıyor ve bir miktar ms yapıyor reflex açık AMD fg ile.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…