God of War: Ragnarok RTX 4060 Ti sistemde düşük performans veriyor

Gölge ayarını düşüğe, modelleri ise ortaya alın, ayarların geri kalanı ultrada kalabilir. DLAA yerine ise kalite seçeneği kullanın. AMD FG kesinlikle kullanmayın, onun yerine eğer NVIDIA FG FPS arttırıyorsa onu kullanın(genelde arttırmıyor) eğer bir arttırmıyorsa FG kapalı ve reflex açık kullanın (reflex güçlendirme yapmanıza gerek yok.)

Bu ayarlar ile FPS 70-80'lere kadar çıktı. DLSS'den kaynaklı sularda aşırı titreme var ama yapacak bir şey yok. Aksiyona girdiğimde yine 55-60 civarlarına düşüyor bu arada.

Aslında AMD fg aralarında en yüksek FPS değerlerini veren seçenek, ancak verdiği FPS değerleri çok yanıltıcı. Akıcılığı arttırmak yerine düşürmüş gibi hissettiriyor, artık sebebini bilmiyorum. İndirdiğinde deneyebilirsin. Hiç sanmıyorum ama belki AMD ekran kartın varsa daha verimli çalışıyordur.

Hocam oyunu sonunda denedim oyunun başlangıç yerindeyim henüz, Frame Gen ve FSR 3.1 ile bayağı iyi performans allıyorum 1080p medium ayarlarda 140 FPS yağ gibi akıyor oyun.
Ekran kartım RX 6600

1727039872398.png

Hocam oyunu sonunda denedim oyunun başlangıç yerindeyim henüz, Frame Gen ve FSR 3.1 ile bayağı iyi performans allıyorum 1080p medium ayarlarda 140 FPS yağ gibi akıyor oyun.
Ekran kartım RX 6600.

Eki Görüntüle 2316005

Başlangıç yerinde sorun yok orayı adamakıllı yapmışlar ama svartalfheim bölgesi bayağı kötü yapmışlar 20 FPS ile oyun oynuyorsun.

Başlangıç yerinde sorun yok orayı adamakıllı yapmışlar ama svartalfheim bölgesi bayağı kötü yapmışlar 20 FPS ile oyun oynuyorsun.

Şu an Svarthalfeim kısımlarındayım min 90 FPS gördüm oyun hala akıcı Frame Gen'i kapatınca FPS 57-68 arası gidip geliyor ayarlarım böyle. Denildiği gibi oyunun optimizasyonu bazı yerlerde çok kötü özellikle gayzerlere bakınca FPS çok düşüyor ama Frame Gen sayesinde hiç kasmadı oyunum.

1727116722177.png

Oyuna gelen patch 2 yamasıyla birlikte NVIDIA fg düzelmiş artık FPS artışı sağlıyor. Ancak DLSS ile birlikte AMD fg kullanmaya çalışınca FPS 13'lere düşüyor, o kısmı bozmuşlar.

1727182213732.png

Bu ayarlar ile Svarthalfeim'da bile 200 FPS üstünü görebiliyorum. Ek olarak gecikme azaltımı seçeneği de Patch'den önce Frame Gen açıksa seçtikten sonra kendi kendine kapalı duruma geliyordu, onu da düzeltmişler. Sadece reflex seçmek yerine reflex + güçlendirme yaptığımda +20 FPS artışı gözlemledim, ilginç.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı