God of War'da RTX 2080 Super Winforce 74 dereceye çıkıyor

DeSeRT_TR

Hectopat
Katılım
29 Aralık 2020
Mesajlar
1.892
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar normalde %99 yük altında çoğu oyunda 69 - 70 dereceyi geçmeyen ekran kartım, yeni çıkan God of War PC oyununda 74 derece sıcaklığa çıkıyor. Sizde de böyle mi? Rica etsem oynayan arkadaşlar grafikleri Ultra'ya alıp sıcaklığı bir ölçer mi full yükte?
Benim kartta mı bir sorun var yoksa oyun kaynaklı mı? Termal macunu falan erimemiştir değil mi kartın, daha 1 yıl oldu alalı. Çünkü diğer oyunlarda 61 ila 70 derece arasında Full yükte. Bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.
Ekran kartı Gigabyte RTX 2080 Super Winforce O.C
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar normalde %99 yük altında çoğu oyunda 69 - 70 dereceyi geçmeyen ekran kartım...

Hangi oyunda?

Windforce serisinin soğutması çok iyi değil zaten, 74 derece de kötü sayılmaz. Sorun yok yani.
 
Windforce çok iyi soğutma performansı sağlayan bir model değil, üstüne üstlük 2080 super çok güçlü bir kart. Bu değerlere çıkması normal. Fan Şiddetini manuel olarak arttırmayı deneyin. Ayrıca touring kartlarda kullanılan termal macunlar da aşırı kaliteli değil, macun yenilemesi soğutma performansını kesinlikle iyileştirecektir. Sıcaklık şuanlık normal gözüküyor ama Termal limit 88 derece. Dikkatli olmakta fayda var.
 
Hangi oyunda?

Windforce serisinin soğutması çok iyi değil zaten, 74 derece de kötü sayılmaz. Sorun yok yani.
God Of War'da. 74 derece iyi bir değer onun farkındayım fakat kışın 69 derece olan kart yazın 84'e çıkıp frekans kısıyordu. Şu an 74 olduğunda yazın God Of War veya benzeri oyun oynadığımda 89 - 90 mı olacak ortam sıcaklığı ile ondan korkuyorum.
 
Isılar oyundan oyuna farklılık gösterir. GOW işlemci ve ekrana yük bindiren bir oyun. 74 derece normal bir değer. Kafaya takmayın. Yaz ayları ısılar bir miktar artar. Kasanın genel hava akışını düzenlerseniz çok yüksek derecelere fırlamaz.
 
Yok öyle değil, hangi oyunlarda 70 dereceyi geçmiyor?



80 falan görebilir, Windforce'un kapasitesi bu malum.
Dirt Rally 2.0 90 gb'lık oyunda 69- 70 idi.
Ne biçim oyun yapıyorlar anlamıyorum. Ekran kartı 255 watt'a abanıyor 77 dereceye kadar çıktı. Yazın ağustos'ta God Of War oynasam ne olacaktı acaba, ekran kartı patlayacakmıydı. Endişeliyim. 😳 Neyse 1 yıl daha garantisi var, bozulursa başlarım böyle işe, gönderirim garantiye halletsinler, değiştirsinler.
Arkadaşlar bu oyun hani diğer oyunlardan daha sıcak çalışıyor ya. Yazın ağustos sıcağında God Of War oynadığımda, 84 derece olan termal limiti geçer mi ? Yazın diğer oyunlarda 84 derecede sabit kalıyordu çünkü. Bunda da frekans düşürüp sıcaklığı 84'te tutar mı ?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı