God of War'ı korsan oynamayın!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba arkadaşlar. Biliyorsunuz ki God of War çıkış yaptı. Oyunu o kadar beğendim kelimelere sığdıramıyorum :) Tek isteğim bu tip oyunların daha fazla gelmesi için şu korsan olayını bırakmak lazım. Gerekirse sigara içmeyin, gereksiz harcamalardan kısın bu oyunu alın. (Taksit imkanı sunan siteler de var) Şu yaşıma geldim, oynadığım en iyi oyun diyebilirim.
Yurtdışında yeterince satılıyor çünkü alınabilecek, 3-5 çikolata ederinde (kabataslak). Türk olarak senin görevin bu değil, Türkiye'de yaşayan biri olarak hayatta kalabilmek. Tamam heyecanlısın, oyunu beğendin ve hakettiğini düşünüyorsun, bu tarz düşüncelere saygı duyarım. Çünkü sen alabilirsin ben alamayabilirim. Fakat her heyecanını birilerine hemen aktarma, bırak bir soğusun daha mantıklı düşünebildikten sonra tekrar aktar. Bu sefer doğru aktaracağından eminim. Bunları yazarak, oyunları alamayan ya da ailesinden izin alamayan genç nesile kötü örnek oluyorsun. Kimisinin canı çekiyor, kimisi bu yazıyı gördükten sonra kötümserliğe kapılıyor kimisi de ailesine zarar verebilecek (maddi) düşünceler içerisinde. Bencil olmayı bırakın, bir şeyleri düşündükten sonra paylaşın. İyi oyunlar dilerim.
 
@393060 kolay bulduğunuz her şeyi çalarsınız yani. Mantık güzel. :D

Ben işime gelirse ilk önce oyunu denemek isterim sonra orijinale geçerim ona bakılırsa Left 4 Dead'ı bugüne kadar korsan oynadım sonra mod yüklendiğini öğrenince korsan oyunun üzerinde modlu oynanabilir miyim diye kurcalamaya başladım. Başarılıda oldum yani modlu çalıştı korsan sürüme Steam atolyesindede bazı siteler ile mod iniyordu sürekli mod indirmekten biktim Steam abone ol daha az boyutlu bir şey indiriyor. O yüzden gittim l4D bundle paket aldım hoşuma gitti Online filan modları oyun güncelleme aldı.
 
Son düzenleme:
Çünkü sen alabilirsin ben alamayabilirim. Fakat her heyecanını birilerine hemen aktarma, bırak bir soğusun daha mantıklı düşünebildikten sonra tekrar aktar. Bu sefer doğru aktaracağından eminim. Bunları yazarak, oyunları alamayan ya da ailesinden izin alamayan genç nesile kötü örnek oluyorsun. Kimisinin canı çekiyor, kimisi bu yazıyı gördükten sonra kötümserliğe kapılıyor kimisi de ailesine zarar verebilecek (maddi) düşünceler içerisinde. Bencil olmayı bırakın, bir şeyleri düşündükten sonra paylaşın. İyi oyunlar dilerim.
Bu ve birkaç konunuzu daha silin en iyisi. Alan var alamayan var.
 
Bu ve birkaç konunuzu daha silin en iyisi. Alan var alamayan var.
Gerçekten bu konuyla benim orada açtığım konuyu bir tutuyorsan, seninle tartışabilecek bir konu bulabileceğimi sanmıyorum.
 
Adamlar oyun yapıyor konsolda ayrı bilgisayarda ayrı para ödüyosun. Oyunu satın alıyosun bu defa içerikler ücretli, ana oyuna ayrı dlc'ye ayrı para ödüyosun. Şimdi bu kullanıcıyı söğüşlemek olmuyor, bu etiğe aykırı olmuyor ama korsan indirmek mi etik dışı oluyor?

Adamlar oyun yapıyor Rusuna ayrı Arjantinlisine ayrı, ucuz ucuz fiyatlandırmayla satıyor sana geliyor asgari ücretin onda biri para talep ediyor. Bunlar yetmiyor çoğu oyunda Türkçe dilini bile oyuna eklemiyor, artık o her neyse Malayca diye dil olan oyun gördüm ama Türkçe yoktu o oyunda.. Yani kısacası adamlar oyunu senin için yapmıyor. Ne oyunun içeriğinde ne fiyatlandırmasında, hiçbir noktasında sen yoksun. Adamın "müşteri" dediği, ulaşmak istediği kitlede sen yoksun. Bende almıyorum birader var mı bir diceniz? Kime yaptılarsa oyunu, kimin için yaptılarsa onlar alsın.

Bunuda geçtim fiyatlara bakıyorum bazı oyunların fiyatı uygun ve standartken bazılarının fiyatı arşa çıkmış. Bunu savunan arkadaşlara soruyorum niye öyle diye, "oyun çok kaliteli, oyuna çok para harcandı" felan diyorlar.. ee kardeşim nolmuş oyun çok iyiyse? oyuna çok yatırım yaptılarsa ne olmuş? Siz sinemaya gidince oscar ödülüne aday filmi izlemek için diğer filmlerden fazla ödediniz mi? Oyun iyiyse daha çok satarsın ve ona göre de daha çok para kazanırsın. Fahiş fiyattan ürün satmak ne zamandan beri etik oluyor yani?

Bu dediklerim doğrudan GOW için değil, genel için konuşuyorum. İstisnai durumlar var mı? evet var ama oyunların genelinde durum bu. Siz tüketici olarak kendi hakkınızı savunmazsanı, sizi yolunacak kaz sağılacak inek gibi gören bu soygun sistemine boyun eğip, gidip boğazınızdan kısıp oyun alarak "etik davrandım şirketi ben kurtardım" kafasını yaşarsanız bu fiyatlar daha çok böyle gider.
 
Konudaki mesajları okumadım. Sadece yazdığınız mesaja cevap olarak, insanların oyun oynama şekline karismasaniz mi? İsteyen istediği gibi oynar, size ne? Kusura bakmayın ama şu anda bir "oyuna" çoğumuz 300-400+ gibi fiyatlar verebilecek durumda değiliz.
 
Aylardır istediğim oyun 50 TL'den 15 TL olmuş, o parayı verip oyunu alsam (son harçlığım 20 tl) 5 tl kalacak oyunu alırsam. 1 hafta + yol parası. Oyunu almadım. Adam gelmiş korsan oynama diyor. Tamam abi.
 
Bu ekonomide bunu yazan sen kadar komik değil hiçbiri. Parası çok olsa bile almayacak, bunu enayilik olarak gören kitleyi bir kenara koyarak söylüyorum. İnsanlar ihtiyaçlarını zor karşılarken bir oyuna bu kadar para veremezler.
Hırsızlığı batıl göstermek de emin ol benden de komik.
Bu sistemle bunu yazmış olman komik.
Ne alaka?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı