God of War'ı PC de nasıl buldunuz?

Açıkçası daha önce konsolda çok ufak deneme fırsatım olmuştu ama bilgisayara gelince dedim başına bir güzel oturup herkesin dilinden düşüremediği bu oyunu bitirmem lazım artık :D Grafikler, ortam, seslendirme ziyadesiyle güzel fakat ben oynarken bir yandan da kanalım için kayıt alıyorum ondan mıdır nedir (daha önce oynadığım oyunlarda denk gelmemiştim ki benzer birçok oyun deneyimledim) çok nadir de olsa hafif donmalar yaşadım. Bi' tık tadımı kaçırmadı değil :D

İlgilenenler olursa bu da linki : God of War PC Türkçe
 
8. saatteyim optimizasyon başlardaki gibi değil biraz düşmeler yaşanıyor. Şu an daha oyunun başında gibi bir şeyim hala tam olarak olayların içine giremedik. Bu da birazcık eksi çünkü 8 saattir hikayesini bana tam olarak anlatamadı oyun. Ana karakterlerin motivasyonlarının biraz belirsiz olmasından dolayı da olabilir. Ek olarak önceki oyunları oynamadığım için çok bir bağım yok Kratos ile tabii ki.
 
- PlayStation versiyonundan çok daha kaliteli grafikli PC versiyonu…. 1050ti nin PlayStation versiyonundan kötü performans vermesinin sebebi bu olsa gerek. God of war grafik anlamında; cyberpunk gibi yapmadı. Cyber punk fragmanında gösterilen grafikleri oyun çıktığında hayal kırıklığıydı, çünkü grafiklerler baya baya downgrade edilmişti. Aslında bir çok oyun cyberpunkın yaptığını yapıyor. Oysa god of war grafikleri downgrade yapmadığı İçin bence diğer oyunlardan grafik anlamında daha iyi gözüküyor… buna rağmen optimizasyon çok başarılı, hatırlayın cyberpunk grafik optimizasyonu… 😃
Hocam cyberpunk2077 ile karşılaştırmak saçma olur bence, çünkü bu alanda en kötülerinden birini temsil ediyor. Pc'de daha grafikli kısmını anlamadım direk original diye ayarlar var ve direk ps4 versiyon grafik kalitesi. Ayrıca gerçekte ultra grafikler ile original arasında pek fark yok. Gölge çözünürlüğü ve efek çizim mesafesi tek elle tutulur farklar malesef.
 
Arkadaşlar merhaba God of War oyunu bildiğiniz üzere PC'ye cıktı oynayan arkadaşlar nasıl buldu? Paylaşabilir mi acaba tecrübelerini.
Oyun optimizasyonu. Vb?
Optimizasyonu beklediğimden iyi. İmzamdaki sistemle orjinal ayarlarda 70-80 fps arası alıyorum. Oynanış kontrolcüden daha zevkli geldi bana.
 
Oyunu yeni bitirdim. Son zamanlarda oyun oynama isteğimin ve zevkimin azalmasına rağmen sardı beni, aktı gitti yani. Harika bir deneyimdi, çok beğendim. Zaten PS özel oyunlarının arasında gerçekten imrendiğim tek oyundu, beklentilerimi de karşıladı.

Ek olarak, çıktığında optimizasyonu çok iyi deniyordu ama bende pek stabil çalışmadı oyun. 8GB RX480 ile oynadım, 60FPS alamayınca 50'ye sabitledim ama o da sık sık 45-30 arasına indi çıktı. Tüm grafik ayarlarını denememe rağmen FPS'de çok bir fark da olmadı. Genel olarak AMD kullanıcıları aynı sorunları yaşamış. Bir de 5-6 kere oyunu çökerten hata aldım. NVIDIA tarafında daha stabil çalışıyormuş oyun ama AMD tarafında optimizasyon iyi olmamış.
 
Optimizasyon idare eder. Genel olarak hissiyat, hikaye falan güzel. Fakat RPG unsurlarını pek beğenmedim. Sürekli etrafta sandık vb. aramaktan gına geliyor. Niflheim bölümü rezalet ötesi. Sigrun denen boss en kolay zorluk seviyesinde bile gereksiz zor. Herkes dodge + kalkan şeklinde oynamak zorunda değil. Ben bir titanın iki parmağını durdurmuş bir tanrıysam bu tür şeylerde zorlanmamam gerekir mantıken. Spartan rage dolum süresi berbat bir oyunda toplamda 10 kere falan rage basıp oyunu bitiriyorsun bir de spartan rage'in kaya fırlatma yeteneği dışındaki hasarı çok düşük kalmış. 10 Üzerinden 7.
 
Sony oyunları arasında ki optimizasyonu en temiz ve güzel oyun olabilir. i7-9750H ve GTX 1650 ile orijinal ayarlarda sabit 40 FPS alıyorum ve gram stutter vs yok. Yine bir birkaç patch ile çok daha pürüzsüz hale gelecektir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı