75-80 kilo civarındayken pandeminin araya girmesiyle 2-3 ayda 20 kilodan fazla almıştım geçen sene. İki sebebi var zararlı yiyecekler ve hep evde durmaktan kaynaklı hareketsizlik. Tabi abur cubur, zararlı yiyecek ve içecekleri bırakınca anında eski halime dönmeye, kilo vermeye başlamıştım. Yani ilk adım düzgün yemek. Zararlı hiçbir şey, abur cubur falan yemeyeceksin. Asitli, şekerli hiçbir şey içmeyeceksin. Hatta bence doğru olan sadece su içmek. Hadi çay kahve de dahil edelim. (2020 yazında 2 ay boyunca iş gereği şehir dışında kalırken sadece su içtim, çay kahve bile içmedim, ben bu zamana kadar yaşamıyormuşum lan dedim)
İkincisi de hareket etmek. Spora gitmek zaten mümkün değil ama bu evde hareket etmemek anlamına da gelmez. Aletsiz, zımbırtısız evde yapabileceğin birçok açma, germe, kas hareketi var. Elinin altında Youtube da var. Geriye kalan tek şey irade ve disiplin.
Tabi bunları bir uzman olduğum için, konu hakkında bilgi sahibi olduğum için değil, bizzat kilo almış ve vermiş biri olarak söylüyorum. Söylediklerimin hiçbiri yatırım tavsiyesi olmayıp, uzman bir diyetisyen ve fitness antrenöründen de destek almakta fayda var.