1.90 - 116 kilo ile geçen sene diyet ve spor yaptım. 3 ay sürede 15 kilo verdim yağdan. Sonra pandemi girince 5 kilo almış oldum. Sonra tamamen kastım tekrardan 116 - 96 kiloya düştüm. Pandemi tekrar fırlayınca, 1.5 senede toplam 120 kilo oldum. Şimdi tecrübelerime dayanarak konuşmam gerekirse bu işin %75 diyet + %25 spor. Ben ilk önce beyin olarak başladım bu işe. 1 ay süre sonra başlayacağımı kafama sinyal vererek, her beğendiğim fast-food yiyecekleri normalden aşırı tükettim ekmek ile. 1 Ay içinde azalta azalta devam ettim. Şimdi 120 kilo ile diyetisyenle başladım. 1 Ayda o göbek dediğimiz kısmı yağları erittim. Ben daha çok aç kalmayı hedef görerek diyet yapıyorum. şu an 109.5 kilo geldim. Günde iki öğün beslenmekteyim. Aralıklı oruç gibi. Belki bu hafta mesela 107 olabilirim. Günde 4-5 litre su içmeyi unutmuyorum. Bir de sabah kalkınca ılık su doğal elma sirkeli su tüketmeyi. Gün aralarında acıkmamak için hurma çiğ kuruyemiş tercih edin. Çokta kendinizi kasmayın lütfen. Her arkadaşınızın yediğinden bir tırtık çalmayı unutmayın
Bunu böyle sağlıksız sürekli yaparım diye de salmayın. Korumayı öğrenmeliyiz. Tüm emekler boşa gitmesine gerek yok. Hedefe ulaşmak için bu kolay giden sular ödemlerden sonra kilo vermek zorlaşacak o zaman durumunuz var ise personal training ile spor haftada 3 kez çalışmanızı öneririm.