Göğsümde yanma hissi oluyor

farukk1661

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart : Gigabyte B450-M S2H
İşlemci: AMD Ryzen 5 5500
RAM : Corsair vengeance RGB pro16GB 3600Mhz
Ekran Kartı : Sapphire nitro plus RX 6600XT
Meslek
İşsiz
Arkadaşlar 1 haftadir tansiyonum 17 18 civarina nabzimda 120 130'lara kadar çıkıyor. Ara sıra acile gittik bütün testler yapildi detayli kan tahlili EKG vs. şu anda nabzım 90 seviyelerinde ve göğsümde bir yanma var ama birkaç saat önce aci cig köfte yedim. Acaba ondan mıdır? Ya da ben kendimi rahatlayiyorum.

17-18 mi? Hipertansiyonun var? Acil ile işi çözemezsin senin kalp doktoruna falan gitmen lazım. Gerekirse Eko ve holter takması gerekiyor

Öte yandan benim nabzım normalde 85 ortalama. 90 sana fazla geliyor mu, çarpıntı hissediyor musun biraz onunla ilgili bu durum

Hayır acı hissini veren kapsaisin sadece dilinizdeki duyuları uyarır. Göğsünüzdeki acının tıbbi bir sebebi var gibi. Zaten yazdığınız durumların anormalliğini fark ederek acile gittiğinizi söylemişsiniz. Eğer gerçekten daralıyor ve sorun çekiyorsanız yine gitmenizde fayda var.

17-18 mi? Hipertansiyonun var? Acil ile işi çözemezsin senin kalp doktoruna falan gitmen lazım. Gerekirse eko ve holter takması gerekiyor.

Öte yandan benim nabzım normalde 85 ortalama. 90 sana fazla geliyor mu, çarpıntı hissediyor musun biraz onunla ilgili bu durum.

Carpinti nabzim cok fazla yukselince oluyor ama mesela tansiyon yukselince bas agrir agrimiyor.

Hayır acı hissini veren kapsaisin sadece dilinizdeki duyuları uyarır. Göğsünüzdeki acının tıbbi bir sebebi var gibi. Zaten yazdığınız durumların anormalliğini fark ederek acile gittiğinizi söylemişsiniz. Eğer gerçekten daralıyor ve sorun çekiyorsanız yine gitmenizde fayda var.

Acilde herhangi bir şey yapılmıyor ki EKG baktılar 2 kere yok kanda bir şey yok kardiyolojiye randevu aldik haftaya ama şu anki yanma hissi korkutuyor beni kimi kaynak mide asidinin yemek borusuna cikmasi diyor kimi kaynak kalp krizi belirtisi. Yanma hissi tam olarak gogsumun ortasinda ve hafif yukarı doğru yani bogaza yakın.

Şu an tansiyonum anlık 12 7 nabız 80.

Acilde herhangi bir şey yapılmıyor ki EKG baktılar 2 kere yok kanda bir şey yok kardiyolojiye randevu aldik haftaya ama şu anki yanma hissi korkutuyor beni kimi kaynak mide asidinin yemek borusuna cikmasi diyor kimi kaynak kalp krizi belirtisi. Yanma hissi tam olarak gogsumun ortasinda ve hafif yukarı doğru yani bogaza yakın.

Şu an tansiyonum anlık 12 7 nabız 80.
Kalp krizi belirtilerinde sol kolda uyuşma vs. yaygın çok. Belirtilere bir bak paranoya yapmadan. Muhtemelen yediğinle alakalı olabilir ama son dönemde tansiyonun felaketmiş yani.

Kardiyolojiye gidene kadar sabah kalktıktan sonra, gün içinde belirli bir saatte ve akşam yatmadan önceki tansiyonunu ölçüp bir çeteleye kayıt altına tut. Bazen buna benzer bir şey istiyorlar, senin aldığın notlar yeterli gelirse 1 hafta da onunla uğraşmazsın.

Acil adı üstünde acil zaten ne yapabilir, çarpıntın olduğunda ekg bakarlar kalp krizi geçirip geçirmediğine dair. EKG kaydın varsa elinde onu da götürürsün. Önemli olan o esnada çekilen ekg zaten

Kalp krizi belirtilerinde sol kolda uyuşma vs. yaygın çok. Belirtilere bir bak paranoya yapmadan. Muhtemelen yediğinle alakalı olabilir ama son dönemde tansiyonun felaketmiş yani.

Kardiyolojiye gidene kadar sabah kalktıktan sonra, gün içinde belirli bir saatte ve akşam yatmadan önceki tansiyonunu ölçüp bir çeteleye kayıt altına tut. Bazen buna benzer bir şey istiyorlar, senin aldığın notlar yeterli gelirse 1 hafta da onunla uğraşmazsın.

Acil adı üstünde acil zaten ne yapabilir, çarpıntın olduğunda EKG bakarlar kalp krizi geçirip geçirmediğine dair. EKG kaydın varsa elinde onu da götürürsün. Önemli olan o esnada çekilen EKG zaten.

Sadece göğüste yanma var belirtilerden korkmami gerektirecek bir şey yok o zaman değil mi?

Sadece göğüste yanma var belirtilerden korkmami gerektirecek bir şey yok o zaman değil mi?
Hocam sana bir şey yok iyisin derim bir saat sonra hık diye gidersin onun vebalini nasıl alayım üstüme :D Yediğinle alakalı olabilir yani ekstrem durumlar yaşıyorken yediğine içtiğine yaptığına dikkat etmelisin ki neyin neyden olduğundan emin ol

Reflün mü var? Sürekli mi oluyor bazen geçiyor mu?

Surekli oluyor son yarim saattir.

İlk yanma başladığında da su ictikten sonra aniden başlamıştı. Şu an su içtim yine arttı su hazır su ve benim 3 4 yıldır içtiğim bir marka.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı