Göğüs idmanı nasıldır?

yusufysnx

Centipat
Daha fazla  
İyi gorumlar baslayalı 3 ay oldu neredeyse 2 ay fullbody yaptım. Şu anlık göğüs idmanım;

İncline dummbell press.
İncline smith Machine'de press.
Pec deck fly ve.
Chest press.

Sizce nasıl şu an da sikayetci oldugum kısım surekli program degistirmek. Varsa bir terchiniz sonuna kadar onu kullanmayı düşünüyorum. Sağ olun simdiden.

Vücudunun hızlı şekilde güç kazanması için ilk 6 ay full body uygulamanı öneririm. Bu dönemde her antrenmanda tüm kas gruplarını çalıştırmak, temel kuvvet gelişimi açısından oldukça etkilidir.

Örnek program:

2 hareket göğüs.
2 hareket sırt.
2 hareket omuz.
2 hareket triceps-biceps (her biri için 1'er hareket)
2 hareket bacak.

Bu şekilde haftada 3 gün uygulayabilirsin. İlk 6 ay bu sistemle ilerlerdikten sonra, kas gruplarını bölerek (split program) çalışmaya geçebilirsin. Örneğin:

Pazartesi: Göğüs – triceps.
Çarşamba: Sırt – biceps.
Cuma: Omuz – bacak.

İyi gorumlar baslayalı 3 ay oldu neredeyse 2 ay fullbody yaptım. Şu anlık göğüs idmanım;

İncline dummbell press.
Pec deck fly ve.
Chest press.

Sizce nasıl şu an da sikayetci oldugum kısım surekli program degistirmek. Varsa bir terchiniz sonuna kadar onu kullanmayı düşünüyorum. Sağ olun simdiden.
2 ay fullbody çok fazla olmuş.

Çok fazla göğüs hareketi kullanmışsınız.

İki tane incline hareket yapmışsınız.

3 tane press yapıyorsunuz gerek yok.

Tavsiyem 2 press 1 izole.

Chest Press
Incline Db Press
Pec Deck tercihleri daha makul.

Haftada iki gün çalışıyorsanız göğüs kasınızı, 2şer set presslere verin, 3 set pec deck fly makinesine verin. Total haftayı 14 set ile kapatırsınız.

Vücudunun hızlı şekilde güç kazanması için ilk 6 ay full body uygulamanı öneririm. Bu dönemde her antrenmanda tüm kas gruplarını çalıştırmak, temel kuvvet gelişimi açısından oldukça etkilidir.

Örnek program:

2 hareket göğüs.
2 hareket sırt.
2 hareket omuz.
2 hareket bacak.

Bu şekilde haftada 3 gün uygulayabilirsin. İlk 6 ay bu sistemle ilerlerdikten sonra, kas gruplarını bölerek (split program) çalışmaya geçebilirsin. Örneğin:

Kaale alınmaması gereken bir bilgi, lütfen yapay zekaya hazır sorulmuş copy-paste bir cevabı ciddiye almayın hocam @yusufysnx . 🙏🙏 Güç kazanmak için 6 ay fullbody ne🥲🤣

Spor yapan, işi araştırmış arkadaşlar beni anlayacaktır.

2 ay fullbody çok fazla olmuş.

Çok fazla göğüs hareketi kullanmışsınız.

İki tane incline hareket yapmışsınız.

3 tane press yapıyorsunuz gerek yok.

Tavsiyem 2 press 1 izole.

Chest press.
Incline dB press.
Pec deck tercihleri daha makul.

Haftada iki gün çalışıyorsanız göğüs kasınızı, 2'şer set presslere verin, 3 set pec deck fly makinesine verin. Total haftayı 14 set ile kapatırsınız.

Kaale alınmaması gereken bir bilgi, lütfen yapay zekaya hazır sorulmuş copy-paste bir cevabı ciddiye almayın hocam @yusufysnx. Güç kazanmak için 6 ay fullbody ne🥲🤣

Spor yapan, işi araştırmış arkadaşlar beni anlayacaktır.

3 yıl yaptım dostum görebileceğin en iyi vücut bende emin ol .d
Yapay zekaya sorulmadı yazılan metin yapay zeka tarafından düzeltildi.

Örnek program:

2 hareket göğüs.
2 hareket sırt.
2 hareket omuz.
2 hareket bacak.

Merhaba. Kendi aldığınız sonucu görmek adına vücut görüntüsü atar mısınız?

.d ''güç kazanmak için 6 ay fullbody'' .d.

Dediğiniz şeyin bir mantığı yok, güç kazanmak için ''fulbody idman'' şartı yok, nerede gördünüz? 2 ay bile fazla olmuş eminim bu 2 ay bir gelişim görememiştir. ''.d''

Bu şekilde 1 yılda alacağı gelişimi 3 yılda alamaz zaten sizde o yüzden 3 yıl dediniz galiba.

Merhaba. Kendi aldığınız sonucu görmek adına vücut görüntüsü atar mısınız?
Merakla bekliyorum şahsen ''güç veren'' fullbody idman formunu.

İncline dummbell press.
Pec deck fly ve.
Chest press.

Selam :)

Programın fena değil, Türkiye'nin her yerinde bulabileceğin klasik bir göğüs idmanı olmuş. Bence 2 ıncline hareketi fazla. Gereksiz demiyorum, 2 hareket her zaman 1 hareketten çoktur.

Üstelik full body yaptığın halde bu kadar çok göğüs hareketi seni idmanın sonuna kadar yıpratır ve diğer adeleleri efektif bir şekilde vurmana engel olur.

Eğer kas gruplarını günlere böleceksen 2-3 göğüs hareketi idealdir, ancak full body yaptığın koşullarda 2'den fazla hareketin ne gibi sıkıntılara yol açacağını ön görebiliyorum.

Ben olsam 1 press + 1 fly hareketi yapardım. Press hareketini ise bir gün flat bir gün incline olmak üzere değişimli yapardım.

Selam :)

Programın fena değil, Türkiye'nin her yerinde bulabileceğin klasik bir göğüs idmanı olmuş. Bence 2 ıncline hareketi fazla. Gereksiz demiyorum, 2 hareket her zaman 1 hareketten çoktur.

Üstelik full body yaptığın halde bu kadar çok göğüs hareketi seni idmanın sonuna kadar yıpratır ve diğer adeleleri efektif bir şekilde vurmana engel olur.

Eğer kas gruplarını günlere böleceksen 2-3 göğüs hareketi idealdir, ancak full body yaptığın koşullarda 2'den fazla hareketin ne gibi sıkıntılara yol açacağını ön görebiliyorum.

Ben olsam 1 press + 1 fly hareketi yapardım. Press hareketini ise bir gün flat bir gün incline olmak üzere değişimli yapardım.
Selam 😃

Kendi deneyiminizden detaylıca bahseder misiniz lütfen?

@emreverified

İncline dummbell press.
Pec deck fly ve.
Chest press.

Amacına yönelik her şey değişir. Güç mü kazanmak istiyorsun? Tümleşik hareketlere odaklan. Overhead Press, Bench Press, Squat, Barbell Row.

Hipertrofi odaklı mı? İncline dumbell press, cable fly, peck deck fly gibi tek noktaya vuran hareketlere odaklan.

Bence hipertrofi odaklı istiyorsan, PPL yapılmalı, ben öyle yapıyorum.

Haftanın ilk günkü göğsünde Bench press, inclinde dumbell press ve cable fly yeterli.

@Herixa Bu arkadaşın dediği gibi 2 press 1 izole yeterli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı