Gönderme yapılmayınca indirme sıfırlanma sorunu

Kutay Kufti

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Uçak Mühendisi, Çevirmen
Merhaba dostlar,
Bugün çok ilginç ve can sıkıcı bir olay yaşadım. Youtube'a bir video yüklemem gerekti, video upload olurken yani gönderilirken, indirme (download) hızım resmen sıfırlandı; hiç bir siteye giremez, hiç bir şey indiremez oldum.

Tesadüf olup olmadığını anlamak için yüklemenin bitişini bekledim, internet düzeldi, test amaçlı bir video daha yüklemeye kalktım, yine yavaşladı/kesildi.

'Bufferbloat' olarak adlandırılan bir fenomen var. @Recep Baltaş ve @Ali Güngör mutlaka biliyorlardır; ondan kaynaklanıyor olabileceğini düşündüm ama bildiğim kadarıyla bu sorun 2000'lerin başında çözüme kavuştu.

Kullandığım paket Uydunet 25GB/250AKK, Docsis 3.0 Modem, Windows 10 işletim sistemi mevcut. Fikri/Çözümü olan ?

Biz de zaman zaman bu sorunu yaşıyoruz. Uydunet üzerinde yaşanıyor ve şu ana kadar herhangi bir teknik çözüm üretemedi, hatta anlayamadı şirket yetkilileri. Bu şekilde devam ederse sağlam bir dosya konusuna dönüşebilir bu sorun. Her gün tekrarlanmadığı, arada bir olduğu için henüz yeterli test verisi toplayamadık. Bu yüzden kısa vadede bir çözüm malesef söz veremiyorum.

TTNET ADSL asimetrik oldupu için doğal. Tek hatta bir veri gidiyor, bir veri geliyor ve trafik bu esnada brkliyor. Uydunet ya da fiber internette yapı simetrik yani çift hatlı bir yol var. Gidiş ve geliş şeritleri birbirinden ayrı. Doğal olarak dosya gönderme ve işlemleri bağımsız olmalı. Aksi ya asimetrik yapı ya teknik aksaklık demek. Yol tek şeride indi demek.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Sorunu Uydunet'e bildirdim. Şu aşamada bekleyip, yetkililerin sorunu çözüme kavuşturmasından başka yapılacak bir şey yok gibi.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı