Çözüldü Görev Yöneticisi RAM kullanımını fazla gösteriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

491279

Hectopat
Arkadaşlar selam,
4 tane Nox üzerinden oyun açtım, Görev Yöneticisi'nden baktığım zaman %80 üzeri RAM kullanımı var ama uygulamaların kullandıkları RAM miktarları toplamı sanırsam o kadar etmiyor. Bir şey mi kaçıyorum, yoksa yanlış biliyorum? Yardımcı olursanız sevinirim.
8x2 3200MHz RAM ve laptop kullanıcısıyım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Eki Görüntüle 1388004
Nox'ları kapatmamla beraber kullanım %25'lere düştü sanırsam Nox'un kullandığı RAM miktarını yanlış gösteriyordu.

Bazen disk veya işlemci kullanımına göre RAM dalagalanabilyor kendimden biliyorum boşta Windows 400 MB kullanıyor ve buna %6-%12 diyor ama GTA VC'yi açıyorum 100 MB %80 kullanıyor ama hiç kasma veya o etki olmuyor.
Bilgisayara virüs bulaşmış olabilir Görev Yöneticisi'nden bilmediğin uygulamaları kaldır.

görev yöneticisinden fotoğraf.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-05-14 211940.png
    66,4 KB · Görüntüleme: 477
Noxlar kapalıyken kullanım normal mi? Büyük ihtimal Nox işgal ediyor. 16GB günümüzde yavaş yavaş yetersiz gelmesi olası bir senaryo hocam.

Nox'ları kapatmamla beraber kullanım %25'lere düştü sanırsam nox'un kullandığı ram miktarını yanlış gösteriyordu.

Eki Görüntüle 1388004
Nox'ları kapatmamla beraber kullanım %25'lere düştü sanırsam Nox'un kullandığı RAM miktarını yanlış gösteriyordu.

Bazen disk veya işlemci kullanımına göre RAM dalagalanabilyor kendimden biliyorum boşta Windows 400 MB kullanıyor ve buna %6-%12 diyor ama GTA VC'yi açıyorum 100 MB %80 kullanıyor ama hiç kasma veya o etki olmuyor.

Artı -1 Eksi
Çözüm
Bazen disk veya işlemci kullanımına göre RAM dalagalanabilyor kendimden biliyorum bolta Windows 400 MB kullanıyor ve buna %6-%12 diyor ama GTA VC'yi açıyorum 100 MB %80 kullanıyor ama hiç kasma veya o etki olmuyor.
Evet hocam haklısınız teşekkürler.
@R.B.D
@EMİR37
Hocam ikinize de teşekkür ederim yardımcı olduklarınız için Emir hocamın çözüm sayısı daha az olduğu için onu çözüm olarak işaretledim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…