Rehberde güvenli moda girin diyor mu?
Başlat → Ayarlar → Sistem → Güç ve uyku → İlgili ayarlar başlığı altında Ek güç seçeneklerine girin.
Buradan bilgisayarınızı "Yüksek performans" moduna alın. Belki işe yarar.
Gereksiz yere açsınlar diye söylemedim ben. Genelde bu hatayı alan çoğu kullanıcıda, ekran kartı güç kaynağından istediği gücü çekemediği için bu durumla karşılaşılıyor. Evet doğru, yüksek performans modunda iken tüm bileşenler son gaz çalışır. İşlemci de olduğu gibi, bu durum ekran kartında da geçerli. Ekran kartı da son gaz çalışacağı için, güç kaynağından çekebildiği en yüksek gücü çekecektir. Tam güçte çalışacaktır yani. Tam güçte çalışacağı için de herhangi bir güç yetersizliği gibi bir durum olmaz. Böylece de "Görüntü sunucusu yanıt vermeyi kesti ve durumdan başarı ile kurtuldu" hatasını bir ihtimal almazsınız. Bazı kişilerde bu yöntem işe yarıyor. Mesela ben eski sistemimde bu yöntemi uygulayarak hatayı kesiyordum.Yüksek performans modunda iken işlemci %5 yükte bile son hızda çalışmaya başlar.Gereksiz yere açık bırakıldığında fazladan enerji sarfiyatı yapar.
Yanlış anladınız benim bunu yazmamdaki amacım bilgi edindirmekti.Gereksiz yere açsınlar diye söylemedim ben. Genelde bu hatayı alan çoğu kullanıcıda, ekran kartı güç kaynağından istediği gücü çekemediği için bu durumla karşılaşılıyor. Evet doğru, yüksek performans modunda iken tüm bileşenler son gaz çalışır. İşlemci de olduğu gibi, bu durum ekran kartında da geçerli. Ekran kartı da son gaz çalışacağı için, güç kaynağından çekebildiği en yüksek gücü çekecektir. Tam güçte çalışacaktır yani. Tam güçte çalışacağı için de herhangi bir güç yetersizliği gibi bir durum olmaz. Böylece de "Görüntü sunucusu yanıt vermeyi kesti ve durumdan başarı ile kurtuldu" hatasını bir ihtimal almazsınız. Bazı kişilerde bu yöntem işe yarıyor. Mesela ben eski sistemimde bu yöntemi uygulayarak hatayı kesiyordum.

Yeni konu açıp sorunuzu sorun. Çözüm zaten kaç sene önce bulundu.Çözüm bulundu mu ?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.