Görüntü Sürücüsü Yanıt Vermeyi Kesti ve Bu Durumdan Başarıyla Kurtarıldı??

MuratBey

Hectopat
Katılım
12 Mayıs 2014
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle herkese selamlar

Sistem :
Asus m5a97 r2.0 anakart - Amd fx6300 işlemci - Asus Gtx 770 2gb 256b ekran kartı- 4+4 1333mhz kingston ram - 120 gb 300v kingston ssd - 500gb seagate 7200rpm hhd - 550w Z serisi OCZ güç kaynağı (12vx38a)-
, bir süredir aldığım hata hakkında epeyce birşeyler öğrendim ve konuyu buradaki üstadlara sormayı uygun buldum. Görüntü sürücüsü yanı vermeyi kesip 2-3 sn'lik bir cızırtı ile ekran kararıyor, ne intel ne amd, ne de nvidia kaynaklı olmayan bu hatanın acaba tam kaynağı nedir?
Deneylerim ve izlenimlerim şu şekilde (yaptıklarım);
1. Hatayı ilk aldığımda tüm driverleri slip o/c değerlerini sıfırladım. 4.5 ghz olan değeri biostan default moda alıp,biosu güncelledim, ssd yi de aynı şekilde sitesinden güncelledim.
2. Tüm donanımları tek tek kontrol ettim,yanık vs. var mı diye.
3.Format atıp hiçbir şey yüklemeden sadece online bir oyun kurup denedim, bir süre hata vermesede tekrar aynı hatayı aldım.
4. Benchmark ile ekran kartını, memtest86 ile ramleri test ettim, cpu strees testi ile cpu yuda test ettim. Temiz. Aida64 ile sadece gpu'yu teste sokunca hata anında ortaya çıkıyordu.
5. Parçaları Vatandan toplamıştım. sıfır gtx 770 Ekran kartı ve sıfır 750watt psu ile denedik hatayı yine verdi. Anakart ve işlemci servise gitti ve işlemci değişti hata yine oldu.
Artık geriye son bir şık kalıyor,
Hdd ve Sdd arasında bir sıkıntı olasılığı. Bazı oyun ve programların ana dosyaları hdd de (D: ve E: klasöründe) Başlatma kısayolları ise C: klasöründe yani ssd de. Acaba burada aktarım hızından dolayı bir kopma mı oluyor anlayamadım. Bu sorunun cevabını arıyorum.
Teşekkürler.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı