Görüntülerde skolyoz var mı?

DocToRFurKaN

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Yorumlarınızı bekliyorum. Sizce var mı?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-01-18 at 22.59.40.jpeg
    WhatsApp Image 2025-01-18 at 22.59.40.jpeg
    114,1 KB · Görüntüleme: 50
  • WhatsApp Image 2025-01-18 at 22.59.42.jpeg
    WhatsApp Image 2025-01-18 at 22.59.42.jpeg
    109,1 KB · Görüntüleme: 39
Var ama derecesi düşük.

Son düzenleme:
Bence az miktarda var. Hesaplanış şekli aşağıda. Kızım için bir kaç yıl uğraşmak durumunda kalmıştım, o yüzden cevap veriyorum. Ama DOKTORA GİDİN. Nasıl bir yol izleyeceğiniz derecesi kadar, yaş, kemik büyümesinin ne zaman duracağı, vb. başka parametrelere de bağlı. Gideceğiniz kişi Ortopedi cerrahı.

resim_2025-01-22_230150122.png

Bence az miktarda var. Hesaplanış şekli aşağıda. Kızım için birkaç yıl uğraşmak durumunda kalmıştım, o yüzden cevap veriyorum. Ama doktora gidin. nasıl bir yol izleyeceğiniz derecesi kadar, yaş, kemik büyümesinin ne zaman duracağı, vb. başka parametrelere de bağlı. Gideceğiniz kişi ortopedi cerrahı.

Eki Görüntüle 2404853

Var ama derecesi düşük.

Çok hafif var gibi gözüküyor. Kesin bir cevap için ortopedi doktoruna danışabilirsiniz.

Deniz harp okulu istiyorum sınırı 5 derece kabul ediliyormuş sizce bu görüntülerde kaç olabilir ortopedi doktoruna gideceğim birkaç gün sonra bir de tedavisi nasıl oluyor ne kadar zamanda oluyor.

Deniz harp okulu istiyorum sınırı 5 derece kabul ediliyormuş sizce bu görüntülerde kaç olabilir ortopedi doktoruna gideceğim birkaç gün sonra bir de tedavisi nasıl oluyor ne kadar zamanda oluyor.

Hocam, doktorumuzun ağzından:

Eğer kemik büyümesi durmuş ise hiçbir şey yapmıyorlar. Büyüme devam ediyor ise:
  • Belli bir derecenin altında bir şey yapmıyorlar ve izlemeye alıyorlar.
  • Belli bir aralıktaki açılar için (atıyorum, 20 ile 40 arası) kemik büyümesinin ne kadar devam edeceği de dikkate alınarak korse tavsiye ediliyor.
  • Belli bir açıdan sonra ameliyat öneriliyor.
Normal şartlarda tedavisi yok, ilerlemesini engellemeye çalışıyorlar. Kemik büyümesi durunca ilerleme de kendiliğinden duruyor. Bu noktaya kadar periyodik takip yapılıyor (şiddetine göre değişebilir, bizimki 2 ya da 3 ayda birdi).

Spor tavsiye ediliyor, özellikle voleybol ve yüzme tavsiye edilmişti.

Açı rakamları ezberimde değil, örnek olarak verdim.

Bildiklerim bu kadar. Lütfen DOKTORA GİDİN.

Geri
Yukarı