Belirli bir yaş altına yapmamalarının ana sebebi gözün şeklinin oturmaması. Bu oturmama zamanla göz numarasının değişmesine yol açıyor. Belirli bir yerden sonra çok büyük değişim olmuyor, o yüzden lazer yapılıyor/yapılabiliyor. 18-20 falan diye söylüyorlar o yaşı ama 17 yaşında da yapacaklarını düşünüyorum. Direkt yaş söyleyeceklerini sanmıyorum. Belki de son X aydaki numaranı kaydedip değişim kontrolü yaparlar.
Bir kere yaptırdıktan sonra tekrar yaptıranı duymadım. Göz yapısı uygunsa ve gerekliyse birden fazla kez yapılmasının zararını görmüyorum.
Normal şartlarda ölene kadar veya ileti yaşlara (60-70) kadar götürmesi lazım. Ama herhangi bir garanti yok.
Mercek kısmının yapısını değiştiriyor ki bu sayede ışık ona göre kırılıyor. Gidip sarı noktanın konumunu değiştiremeyeceklerine göre bunu yapıyorlardır yani. İşlem yapıldığı ilk zamanda ufak da olsa haddiden biraz fazla zarar verilmiştir, o kendini onarıyordur. Bence bahsedilen şey bu.
Hayır. Daha doğrusu olay tamamen geçtikten sonra hayır. Atıyorum ilk 1 hafta öyle olabilir. Gözün yapısı vb. şeylere bu tip durumlar yüzünden bakıyorlar. Sorun olmayacaksa işleme alıyorlar.
Görme derinliğinden kastınızı anlamadım.
@Megaton tecrübeli. Ben göz doktoruna defalarca gitmiş ve lise eğitimi almış birisi olarak bildiklerimi ve genel tahminlerimi (Educated guess demek daha doğru olur, Türkçesi varsa bilmiyorum) dile getirdim.