Göz Sağlığı İçin Monitör Tavsiyesi

Amazon.de'de olaylar tam olarak öyle değil. Gümrük vergisi ile birlikte geleceği fiyat ödeme sayfasında çıkıyor.
 
Teknoloji adı altında lanse edilen her şeyi öyle fazla büyütmeye gerek yok bana kalırsa kafamızda.
Netice itibariyle Mavi ışık ve parlaklığın yarattığı göz hassasiyetleri için geliştirilmiş birkaç ayarlamadan öte değil benim gözümde.

Bizler de yazılımla ilgilendiğimiz için sürekli olarak bir noktaya odaklanmış şekilde saatler geçiriyoruz.
Parlaklık denilen ayarı bilinçlice kullandığın vakit, oyun modu yerine kişisel modu tercih ettiğin sürece sen de kendi EyeCare teknolojini bir nevi yaratmış oluyorsun :)

Birincil önceliğin monitörün kendisi olsun bana kalırsa, irade varsa zaten kişisel ayarlamalarını yaparsın.
Çok uzun sürmeyen oyunlarda da oyun moduna geçiş yapabilirsin açıkçası.

Ben senelerdir monitör ayarlamalarını gece ve gündüz elle ayarlayarak kullanıyorum, ufak bir uzağı görme problemi haricinde hiçbir sağlık sorunu yaşamadım, rutin kontrollere de gidiyorum 6 ayda bir kontrol amaçlı.

Göz sağlığı pahalı monitör almakla veya EyeCare monitör almakla değil de ( Elbet payı vardır ) senin davranışlarınla korunuyor. Bu teknoloji adı altında sunulan isimlerin hepsi birer satış stratejisi sayılır.

Sen koltuğunu, oturuş pozisyonunu, monitörle olan mesafen ve monitör yüksekliğini iyi ayarlayıp parlaklığı uygun oranda kullandıktan sonra, belli aralıklarla gözünü biraz dışarı doğrultup farklı noktalara baktıktan ve gözünü kırpmayı ihmal etmedikten sonra bilgisayar yüzünden bir göz sağlık problemi yaşamazsın kolay kolay.

Göz problemini bilgisayarla hiç işi olmayan insanlar da yaşıyor, kısacası göz denilen organ gördüğü için bozulmaz. Hangi ışığı ne şiddette alıyor onu kontrol edeceksin, gözün kırpıp hareket ettirecek ve farklı uzaklıktaki noktalara bakacaksın biraz. Bunları yapmadıktan sonra EyeCare kurtarmaz sizi, bunları yaptıktan sonra da EyeCare'a ihtiyacınız kalmaz zaten.

Asus VP247H 23.6" 1ms (Analog+DVI-D+HDMI) Full HD Oyuncu Fiyatı

VT247H gibi daha güncel ancak büyüklük olarak 23,6" olan oyuncu monitörünü tercih edip parlaklık değerini kontrol altında tutmanı öneririm gözlerinde hali hazırda önemli derecede bir sağlık problemi yoksa. 21,5" monitör ile oyun ve sinema biraz yalan olacaktır, önerime uyup 23,6" almanı tavsiye ederim :)
Yine döktürmüş'sün abi :)
 
Önceki mesajlarınızda BENQ GL2460 ile birlikte başka monitörler arasında kaldığınızı yazmışsınız. Eğer aklınızda hala bu monitör varsa almanızı önerebilirim. Bana normal ayarlarında ışığı çok parlak, beyaz geldi ve gözlerimi yoruyordu. O yüzden mavi ışık ayarına getirdim ve gözüme daha iyi gelmeye başladığını fark ettim. Zaten birkaç modu var ve size hangisi rahat geliyorsa ona göre ayarlayabilirsiniz. Ek olarak, iki tane de hoparlörü var fakat çıkan ses fazla tatmin edici değil. Bunları göz önünde bulundurun. Fiyatına göre fena bir monitör değil.

Bu arada @BilgisayarKurdu arkadaşımız her şeyi söylemiş gerisi size kalmış.
 
Son düzenleme:
Bende bu modeli almayı düşünüyorum lakin HDMI olmaması benim için kötü. Laptopa bağlayacağım için ya VGA ya da HDMI kullanacağım. E VGA'da çöp, arada kaldım.

Ekleme: HDMI olan versiyonunu biliyorum lakin bütçemi aşıyor.
 
Eski laptopum Monster Abra v5.12 tarzı bir şeydi ve gözlerimi fena bir hale getiriyordu. MacBook PRO'da bu durum olmadı, şimdi monitör alacağım fakat şimdiki laptopum gibi göz sağlığına iyi gelmesi lazım, mevcut laptop ekranımdan farksız olmamalı ancak tam olarak hangi kriterlerden yola çıkacağımı bilmiyorum. Örneğin çözünürlüğün konuyla ilgisi var mı? Yoksa olay tamamen panel mi? Geniş bir kriter tutarsam da cok para vermem gerekebilir ve bu göz sağlığını aşan kriterleri de kapsıyorsa boşa para vermiş olurum. Macbook Pro ekranı gibi monitör istiyorum ya da o ayarda, göze iyi gelsin.
 

Geri
Yukarı