Gözcü (Visual Basic)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Seri numaralarını vb. silip öyle upload ettim:

Tamamdır hocam sorunu tespit ettim. Bağlantı ayrıştırma sorunu var. Bir sonraki sürümde düzelmiş olacak. Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.
 
Hocam yaklaşık 10 defa kopyalanmaya çalışıldı. Gözcü lisans koşullarını hiçe sayıp kodları kırdılar. Programı başka bir kaynak kod içerisine entegre ettiler. Beni anlıyor olmalısınız. Bu hale geldim ama gelin bir de bana sorun.

Şuna bakın yeterli: KPIC (Tamamlanmamış Versiyon) ile Gözcü işlev karşılaştırması

Senin kaynak kodlarını kullanmadık, WMI ile bilgileri alıyoruz. Sen de bunu yapıyorsun ve insanları kandırmaya devam ediyorsun. Bak bizim kanıtımız var, senin yok. Programın açık kaynak, kodunu incelettik. Senin kodların çıkmadı. Zaten o kodlarını biz kullanmayız, çoğu sistem de hatalı gösteriyor yani kimse alıp da kullanmaz o kaynak kodlarını. Onu baştan belirteyim.

Zaten senin kaynak kodlarınla yapmış olsaydık işlevli olmazdı ve ayrıca gözcü'de olmayan özellikler de bu yazılımda var ve gösteriyor ama WMI ile yapıyor ve şunu kabullen ki senin yazılımın da bilgileri WMI'dan alıyor.

Senin kaynak kodlarınla yapmış olsaydık işlevi aynı olurdu dikkatini çekerim.

Senin gözcü'de düzeltmen gereken birçok hata var ama neyseki biz senden daha stabil yaptık yazılımı ve çıkarmak üzereyiz yeni görünümü ile.

Çoğu sistemi düzgün gösterebilir ama çoğu sistemi yanlış gösterebilir. Her sistemde denenmesi lazım.

Kaç gündür ağzımı açmayayım diyorum ama yine başlıyorsun çaldılar falan diye. Açık kaynağımı aldılar, içine virüs falan bastılar diye ama bunların hiçbiri olmadı. Biz kendi yazılımımızı yaptık ve WMI'den aldık. Herkes WMI'yi kullanabilir, bu herkesin hakkıdır. WMI senin için yapılmadı. Microsoft herkes kullansın diye yaptı, o yüzden ben gidip de WMI'den yazılım yapabilirim yani sen ona ağzını açamazsın. Herkes yapabilir, burada yazılım bilmeyen insanları kandırma artık.

WMI neredeyse Windows'un yarısında var yani Windows 7'de var, 8'de var, 8.1 de var ve 10'da da var. Eğer yazılımında diğer Windows sürümlerinde bir sorun varsa o senin WMI'yi hatalı kullanmandan kaynaklıdır. Bu da sorun yaratır bazı sistemlerde.

@Lord Raiden zaten kodları inceledi. Ne zararlı yazılım bulundu ne de senin kodlarını.

Ya bak her şey ortaya çıktı, yani o kadar kanıtımız var bizim, bak yapma. Artık sen kendi yoluna bak hani biz de kendi yolumuza bakalım. Boş boş kodlarımı çaldılar diye gezme etrafta. Saf insanlar buna inanmasın artık. Git sen kendi yazılımını yap, biz de kendi yazılımımızı yapalım. Alternatifler olsun, her şey güzel olsun, barış olsun. Ne dersin?
Çünkü yapmadık yani ihtiyaçımız olmadı hiç böyle bir şeye. Olmaz da, çok basit bir şey ve yazılım bilmeyen insanlar buna gerçekten inanıyorlar yapma artık.

Bir de için zararlı yazılım eklemişti sanki bu arkadaş.

Bitdefender'a gönderildi yazılım, false positive çıktı. Sebebi ise kullandığımız kaynak şifreleyicisinden kaynaklı.

Hocam size küçük bir sorum daha var.

Kaynak kodları şifrelesem mi yoksa böyle kalsın mı?

Şifrele kaynak kodlarını, kesinlikle şifrele çünkü her yaptığımız yazılımda çaldınız diyeceksin. Kimse forumda senin yüzünden yazılım paylaşamayacak. Kesinlikle şifrelemelisin yazılımını ve kaynak kodlarını kesinlikle hiç sızdırmamalısın. Aynı bizim yaptığımız gibi yap sen de çünkü paranoyaksın. Biz bir şey geliştirirken bari bizden çaldın diyemeyesin ama şimdi fırsat da var tabii sen de açık kaynak yaparsın, sonra biz bir adım attık mı bizden çaldın diye başlarsın yine. Benim tavsiyem kodlarını iyi bir yazılım ile şifrelemen ve kesinlikle kodlarını hiçbir yere sızdırmaman. Şiddetle tavsiye ediyorum. :)

Özellikle benim de kaynak kodlarımı şifrelemem emeğimle başkasının bir şeyler yapmaması için. Bak benden sana bir tavsiye; sen de kodlarını şifrele, paranoyak olma. Aslında haklısın da biliyor musun kaynak kodlarımı çaldınız demekle? Seni anlıyorum, ben de senin yerinde olsam ben de yapardım gibime geliyor ama ilk önce kodları incelemeyi teklif ederdim.

Kodlarını iyi bir yazılım ile şifrele, kimse kodlarını görmesin ve böylece paranoyak olmazsın.

O da yetmediyse programı her yerden kaldırabilirsin. Böylece kimse kodlarını çalamaz.

Bakın Microsoft Docs adında bir site var. Bana ulaşın, siz de böyle bir yazılım yapmak istiyorsanız size Microsoft Docs'tan nasıl bilgileri alıp yazılıma aktaracağınızı göstereyim. Gerçekten basit yapması.

Win32_SoundDevice class - Win32 apps

Bakın bu siteye iyice. Bu sitede Visual Basic veya C#.net ile WMI bilgilerini alabilirsiniz ve siz de Gözcü veya KPIC gibi yazılım yapabilirsiniz. Gayet yapımı basittir. İnternette kaynak bulabilirsiniz belki. Yapımcısı ben değilim, @i5-7200u adlı şahsa aittir.

Buradaki classları yazılıma ekleyin biraz yazılım bilginiz varsa gerisini rahatlıkla yapabilirsiniz girin buraya bakın sizde kendi yazılımınızı yapın. Geliştirin kendinizi. Yeni alternatifler ortaya çıksın. :)
 
Yeni yükleme ekranı. O yeşil alan yok artık :).

1618370897724.png
 
@Eray T hocam indirdim. Sistemin tüm özelliklerine baktım. Çok beğendim. Tebrik ederim. Ama kullanıcı sözleşmesini okumadım.
 
@Eray T Küçücük bir öneri yapmak istiyorum. Yazılımı indirince ekran 60Hz yazıyordu ama benim monitörüm 75Hz olduğundan görüntü ayarlarından kontrol ettim ve gerçekten de 60'a düşmüş, 75'e geri getirdim.

Fakat orada programı kapatmadıkça 60Hz yazmaya devam etti. Bence verileri güncelle gibi bir buton koymanız güzel bir ayrıntı olabilir.
 
Sorun yok hocam. Tüm sistem bilgilerimi öğrendikten sonra sildim. Cidden çok detaylı. Ve her şeyini öğrendim. Çok teşekkür ederim tekrar🤗

Rica ederim.

@Eray T Küçücük bir öneri yapmak istiyorum. Yazılımı indirince ekran 60Hz yazıyordu ama benim monitörüm 75Hz olduğundan görüntü ayarlarından kontrol ettim ve gerçekten de 60'a düşmüş, 75'e geri getirdim.

Fakat orada programı kapatmadıkça 60Hz yazmaya devam etti. Bence verileri güncelle gibi bir buton koymanız güzel bir ayrıntı olabilir.

Olabilir hocam. Teknik açıdan değişimler yapacağım.
 
Senin gözcü'de düzeltmen gereken birçok hata var ama neyseki biz senden daha stabil yaptık yazılımı ve çıkarmak üzereyiz yeni görünümü ile.

Daha stabil olduğunu söyleyebilmen için objektif bir karşılaştırmayla birlikte senin yazılımının üstün çıkması gerekiyor. Ama görünüşe göre ortada bir kanıt yok? Çıkınca söylemek daha doğru olur bana göre.

Şunu kabullen ki senin yazılımın da bilgileri WMI'dan alıyor.

Dostum bununla ilgili bir kanıtın var mı? Yanlış anlama sormak istiyorum sadece. Bence öyle bir şey olsa Eray Türkay söylerdi.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı