Gözleri çizdirmek

Erşan_kuneri23

Femtopat
Daha fazla  
08.11.2024 tarihinde yani 4 gün önce lazer göz ameliyatı (i-lasik)) oldum ameliyat süreci ve ameliyattan sonraki süreci sorularınıza göre anlatabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
08.11.2024 tarihinde yani 4 gün önce lazer göz ameliyatı (i-lasik)) oldum ameliyat süreci ve ameliyattan sonraki süreci sorularınıza göre anlatabilir.

Merhaba numaralarınız sıfırlandımı ben 15 gün önce çizdirdim aynı yöntemle ama halen daha bulanıklık var astigmatda geçmedi.

08.11.2024 tarihinde yani 4 gün önce lazer göz ameliyatı (i-lasik)) oldum ameliyat süreci ve ameliyattan sonraki süreci sorularınıza göre anlatabilir

Merhaba numaralarınız sıfırlandımı ben 15 gün önce çizdirdim aynı yöntemle ama halen daha bulanıklık var astigmatda geçmedi.
Merhabalar öncelikle geçmiş olsun benim de miyop ve astigmatım vardı 1 gün sonra kontrolde sıfırlanmıştı. Dün kontroldede sıfırdı hatta normal insandan daha iyi görüyorum diyebilirim. Çok uzaktaki ufak yazıları bile okuyabiliyorum. Sizin durumunuzda doktor olmadığım için bilemem ama araştırmalarım sonucunda muhtemelen zamanla sıfırlanacaktır. Bende direk sıfırlandı ama çevremde 3 ay sonunda sıfırlanan arkadaşlarım oldu. Bence doktorunuz ile görüşmeniz daha iyi olacaktır. Çünkü her göz yapısı çok farklı sizde farklı bir iyileşme süreci olabilir.

Teşekkür ederim. Doktora sordumda 2 haftada iyileşir dedi ama benim görüşüm çizdirdikten sonraki gün ile aynı hiç iyileşme yok ben bir şüpheye düştüm acaba numaraları falan mı doğru tespit edemedi diye.

Dediğim gibi iyileşme süreci herkes de farklıymış benimki hemen sıfırlandı bazılarının zamanla kişiye göre değişiyor kafaya takma bence iyi olacaksın YouTube'da bununla ilgili video var 1 ay da daha net gördüm diye

Yaşınız kaç? Bu işlemin garantisi var mı? Benim gözlerim hassas damla bile damlatırken doktorlara zorluk yaşattırıyorum ya lazer esnasında gözlerim kapanır göz kapağımı çizdirirsem var mı öyle bir şey? Uyutup yapabiliyorlar mı bu işlemi?

Yaşım 23, bu işlemin değil her işlemin garantisi diye bir şey yoktur. Ancak istatistikler %97 civarında olumlu sonuç veriyor. Ancak bu olumlu sonuç göreceli olabilir çünkü bazı insanların gözleri tam sıfırlanmıyor örneğin 5 numara göz olan birini 1 derece altına düşürüyorlar bazı kişiler kafaya takıyor bazıları yine de daha iyi görüyorum deyip olumlu tarafından bakıyor. Ben yine de sana olası kötü senaryoları anlatayım.
  1. Öncelikle kör olma riski milyonda bir bu ameliyattan ötürü kör olan birisi yok.
  2. Ameliyatın başarısız geçme ihtimali %1, peki nasıl başarısız geçiyor şöyle ameliyat yöntemine göre flep kaldırılan ameliyatlarda yani ilasik yönteminde kornea tabakası (flep) ameliyat esnasında kaldırılamaz ise doktor ameliyatı yarıda bırakması gerekebilir. Nadir bir durum olsa da gözünü sıfırlayamadan doktor risk almayıp ameliyatı ortada iptal edebilir Peki ne olur şöyle bir durum var ameliyatı gözün iyileşip tekrar yaparız farklı yöntemle diyebilir.
  3. Yine ameliyat esnasında ilasik yönteminde flep kaldırıldıktan sonra göze işlem yapılıp son flepi kapatırken olası bir yanlışlık sonucu flepte kırışıklık meydana gelebilir bu durumdada damla yöntemi ile flep düzeltilebilir ya da yine 3 ay sonra tekrar ameliyat ile flep yerine oturtabilir. Bu bahsettiğim durum genellikle ameliyattan sonra doktoru dinlemeyen hastalarda oluşuyor. Özellikle ilk gün gözü ovuşturmak kaynayan flepe zarar verebilir. O yüzden doktorunuzun tavsiyelerini uygulamanız sürecin iyiye gitmesi için iyi olacaktır.
  4. Bir diğer komplikasyon ise yine binde bir olacak bir olay ameliyat başarılı geçip o flepi yerine takarken iyi temizlik yapılmazsa (ameliyat esnasında gözünüz yıkanıyor) gözün enfeksiyon kapma riski var. Ama bu durum damlalar ile düzeltilebiliyor eğer zamanında müdahale edilirse.
  5. Bir diğer komplikasyonlar ise korneaya lazer ile şekil verildiği için bazı durumlar oluyor nedir bunlar starbust ışık dağılmaları gökkuşağı görüntüleri vb durumlar olabiliyor ama bu durumlar geçici oluyor maksimum 6 ayda hepsi geçiyor.
  6. İlk 5 madde ciddi komplikasyonlardı şimdi hafif komplikasyonlara değineyim bunlar nedir gözde hafif kuruluk, ışık hassasiyeti güneş ve araba farları gibi bu durumlarda işinize göre raatsızlık verebilir. Örneğin taksiciyseniz geceleri özellikle farlar rahatsızlık verebilir. Gündüz güneş gözlüğü ihtiyacı doğabilir vb ama bu durumlarda geçici durumlardır. Çünkü gözünüz ameliyat öncesi bozuktu ve bu durum 15 dakikalık operasyonla değiştiğinde gözünüz bir anda afallayabiliyor. Buna alışmaya çalışıyor. Alışma kısmı da kişiden kişiye göre değişiyor bende 4 günde ışık hassasiyeti gitti ama bazılarında 3 ayda gidebiliyor. Tamamen kişinin yapısıyla ilgili bir durum.
Son soruna gelecek olursan uyutup yapma gibi durum yok çünkü ameliyat esnasında doktorun talimatları ile hareket etmen gerek başarılı olması için. Bende ameliyata korkarak girdim belki korkarak girmem iyi oldu çünkü çok iyi odaklandım o korkuyla. Ameliyat esnasında gözünü kırpma gibi bir durum yok. Eğer benim yöntemle olacaksan ki bu yöntemlerde kişiye göre göz yapısına göre değişkenlik gösteriyor. Hangisi sağlıklıysa o yapılıyor gözüne.
İ-lasik yönteminde ameliyata girdiniz yatağa yatıyorsunuz, gözünüze anestezik damla damlatılıyor. Gözünüz o dakikadan itibaren uyuşmuş oluyor ve yapılan müdahalerin acısını ve ağrısını hissetmiyorsunuz. Bilinciniz yerinde görüyorsunuz. Daha sonra gözünüzü kapatıp göz kapağı vb tendirdiyot gibi bir şey sürüyorlar ve siliyorlar yani temizlik yapıyorlar. Sonraki aşamada yüzünüzü streç filme benzer bir şeyle örtüyorlar ağız burun açık şekilde sağ ve sol gözünüzün odluğu yerlerdeki streç filmi makasla kesiyorlar önce sağ gözünüzü aparat ile açıyorlar ve gözünü kapatamıyorsun. Gözüne cihaz yaklaşıyor ve gözüne mercek takıyorlar burada sanki gözüne baskı uyguluyorlar hissini alacaksın. Beyaz bir ışık var ona odaklanıyorsan bu süreçte femtosaniye lazer ile dokunmadan gözün kornea tabakası kesiliyor. Daha sonra tutaç gibi bir şeyle doktor oluşturulan flepi kaldırıyor ve diğer makineye geçiyorsun o makine lazer atışı benimki excimerdı kırmızı bir nokta var doktor o noktaya bakmamı 20 saniye gözümü ayırmamamı söyledi. Zaten bu i-lasik yönteminde gözünü kaçırsan bile makine seni gözü tanımladığı için milisaniyede lazer atımını durduruyor yani yanlış yere lazer atma durumu olmuyor ama işlemi sağlıklı yapmak ve hemen bitmesi için gözü ayırmamam ve lazer atımının bitmesini beklemek daha iyidir. Bu esnada yanık kokusu geliyor ama hiç korkma bu işlem bittikten sonra gözünü yıkıyorlar ve kaldırılan flepi yerine düzgün bir şekilde oturtuyorlar ve 1 gün kalacak şekilde kontakt lens takılıyor flep kaynasın ve göz enfeksiyon kapmasın diye. Aynı işlem diğer gözede uygulanıyor ve bitiyor. Bu yöntemde ilk gün gözlerinde yanma sulanma batma vb şeyler oluyor bunun için ameliyattan hemen sonra eve yolluyorlar seni ki anestezinin etkisi geçince etrafında ışık görmek istemiyorsun ve inanılmaz bir yanma oluyor bu süreçte uyumak ve saat başı damlalar kullanıp atlatmak önemli ertesi gün kontak lensler çıkıyor. Ve düne göre daha iyi oluyosun bende miyop astigmat sıfırlanmıştı hafif bir ışık hassasiyeti vardı o da 4 günde geçiyor.

Dediğim gibi yani böyle anlattım ama doktor değilim sadece araştırdım belki yanlışlarım olabilir kusura bakma bu yüzden doktora danışman daha iyi olacaktır. Herhangi bir sorun olursa yanıtlarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…