Gözlerim kaşınıyor, kaşıyınca acıyor

Wqxte

Hectopat
Katılım
26 Mayıs 2020
Mesajlar
1.279
Çözümler
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Genellikle geceleri ya da uykum geldiği zaman oluyor. Gözlerim çok kaşınıyor, kaşıyınca da çok az da olsa gözlerim kanlanıyor ve gözlerimi kırptığımda sanki gözüme bir şey kaçmış gibi acıtıyor. Gözlerimi kapattığımda acı gidiyor fakat açınca yeniden acıyor. Yarım saat kadar uyursam (ya da daha çok) bu sefer acımıyor. Fakat uykum gelince aynı döngü devam ediyor. Bunu yaklaşık 1 haftadır yaşıyorum. Tam 1 yıl önce de olmuştu bu olay. Göz damlası vs. aldık ama nafile. Mevsimsel geçişlerden dolayı olan alerji olabilir mi acaba? Bunu çözmek için ne yapmam lazım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Normal bir durum. Göz yorulunca kaşınma hissi gelir ve kaşıyınca yorgun olan damar ve kaslara baskı uygularsınız bu da acıtır. Zamanında yatıp dinlenin. Eğer dayanılmaz bir kaşıntı ise, kaşıntı zamanında damlanızı damlatıp ucundan kaşıyın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Işık alerjisi. Bende de var yazın dışarıya güneş gözlüksüz çıktığım zaman gözlerim çok fazla kanlanıyor. Bilgisayarda da çok zaman geçirirsen aynısı oluyor. Alternatif bir çözümü yok. Çok fazla arttığı zaman damla kullanacaksın mecbur. Ayrıca soğuk suyla gözleri yıkamak iyi gelir.
 
Son düzenleme:
Çok fazla bilgisayar ve telefon ekranına bakmak göz açısından zararlı. Ayrıca burada bazıları onaylamayabilir ama gözlerinize soğan suyu damlatırsanız göz kuruluğuna, göz tansiyonu ve katarakta iyi gelecektir. Benim gözlerim ve başım ağrıdığında bu yöntemi uyguluyorum. Sülfürik asit gözü tahriş etmesi sonucunda göz, yabancı maddeleri temizleyebilmek için gözyaşı salgılamaya başlıyor.
 
Son düzenleme:
Hocam kaşımayın tahriş edersiniz gözlerinizi açın kapatın sıkın 1-2 dk boyunca sonra su tutun yüzünüze ve gözünüze
 

Yeni konular

Geri
Yukarı